Kiemelt hírek

A Pécs is győzelemmel tért vissza

A Pécsi MFC hazai pályán 1-0-ra nyert a Haladás Sopron Bank ellen az OTP Bank Liga első fordulójában.
OTP Bank Liga, 1. forduló
Pécsi MFC – Haladás Sopron Bank 1-0 (0-0)
Pécs, 2500 néző. Játékvezető: Németh Á.
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Todorovic, Lantos, Törtei – Regedei (Schultz, 60.), Pintér A., Scepanovic, Nagy O. – Wittrédi (Horváth Zs., 74.), Bajzát (Andorka, 57.). Vezetőedző: Mészáros Ferenc
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Nagy II G., Tóth P. – Sluka, Nagy I G., Iszlai, Halmosi – Kovács I. (Sipos, 59., Rajos 62.), Kenesei (Irhás, 76.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Horváth Zs. (80.)
Kiállítva: Halmosi (56.)

Négy év után újra élvonalbeli meccset játszott a Pécs!

Az ötödik percben Nagy I Gábort buktatták a jobb oldalon, a szögletzászló közelében. A szabadrúgást Kenesei Krisztián ívelte be, de a berobbanó szombathelyi támadók elől az utolsó pillanatban fel tudtak szabadítani a pécsiek. A 18. percben is a hazai kapu forgott veszélyben, a tizenhatos jobb oldali csücskétől Nagy I Gábor lőtt kapura, Dibusz Dénes kapus nagy bravúrral tolta szögletre a labdát a jobb felső sarok elől.

A 24. percben Kenesei 25 méterről elvégzett szabadrúgását kellett vetődve védenie Dibusznak, majd megvolt a Pécs első nagy helyzete is, a 30 percben Nagy Olivér baloldali szöglete után nem tudtak felszabadítani a vasi védők, s a kavarodásban Todorovics csapott le a labdára, de lövése a kapu jobb oldala mellé ment. A 38. percben Kenesei jobbról, 15 méterről eleresztett lövését Todorovics kifejelte, a 41. percben pedig Wittrédi pörgetését a tizenhatoson belül Simonfalvi hosszan tolta meg. Gólnélküli állásnál mentek a szünetre a csapatok.

A második félidő negyedik percében Halmosi Péter ment el a baloldalon, majd középre adott, de a labda két berobbanó támadó előtt is elsuhant. Az 52. percben Nagy Olivér végzett el veszélytelen szabadrúgást a tizenhatos baloldali csücskétől, majd hamarosan emberelőnybe került a Pécs! Halmosi buktatta sárga lapot érően Simonfalvit, mivel azonban a szombathelyi játékosnak volt már egy sárgája, megkapta a pirosat is.

Az 59. percben Pintér szabadrúgása a kapu fölé szállt, a 68. percben Wittrédi passza üresen találta Andorkát, aki 14 méterről centikkel gurított a jobb sarok mellé. A létszámfölényes helyzetnek megfelelően támadott tehát a Pécs, de gólt nem tudott szerezni. Olykor-olykor a Haladás is villant, a 72. percben Kenesei jobb oldali szögletét Rajos csúsztatta meg a rövid saroknál, de Dibusz fogni tudta a labdát.

Az baranyaiak emberelőnye kisvártatva góllá érett, a 80. percben Törtei baloldali beadására a csereként beállt Horváth Zsolt érkezett, és nyolc méterről, előrevetődve, csukafejessel bólintott a Haladás kapujának jobb alsó sarkába. Rózsa csak beljebb tudta segíteni a labdát (1-0). A szombathelyiek nem adták fel, a 90. percben Tóth 15 méteres lövésénél óriásit védett Dibusz.

A hazaiak küzdelmes meccsen nyertek, leginkább Halmosi Péter kiállításának és Dibusz Dénes kapus remek védéseinek köszönhetően.

Mészáros Ferenc, a Pécs vezetőedzője: – Nagyon jól játszó ellenféllel szemben győztünk, a Haladás pontrúgásai és átlövései életveszélyesek. Az első huszonöt percben nem találtuk a ritmust, a második játékrészben jól játszottunk.

Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője: – Gratulálok a Pécsnek, sajnálom a csapatomat. Az első félidőben kontroll alatt tartottuk a játékot, a kiállításig jól játszottunk. Amikor úgy tűnt, újra rendeződnek a soraink, katasztrofálisan védekeztünk, és gólt kaptunk.

Olvasói sztorik