Hírek

Nem derültek ki a tévés titkok

A Sport TV vezérigazgatója diplomatikusan nyilatkozott, nem árult el pikáns részleteket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Állami konkurenciát kaptak, de nem akarnak bekkelni – ezzel címmel közölt interjút a Népszabadsága Sport Televíziót tulajdonló és üzemeltető tulajdonos AMC Networks Central Europe vezérigazgatójával, Málnay B. Leventével.

A szerző, Hegyi Iván a többi között arra volt kíváncsi, tapasztaltak-e külső nyomást azzal kapcsolatban, hogy a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Sport TV ne közvetítsen magyar bajnoki futballmérkőzéseket? Hetek óta mindenkit ez foglalkoztat, akit érdekel a magyar labdarúgás, valamint a média világa, de a cégvezető – a várakozásoknak megfelelően – nem borította ki a bilit, nem árult el pikáns részleteket, nem engedett betekintést a kulisszák mögé.

– Korrekt háromoldalú üzletet kötöttünk. Miután az MLSZ kifejezte azt az óhaját, hogy kevesebb NB I-es meccs legyen a tévében, döntenünk kellett, érvényesítjük-e azt, hogy egy évig még jogunk van az NB I-es közvetítésekre. Egyúttal annak mérlegelésére is szükség volt: hosszabb távon vajon milyen feltételekkel szállhatnánk versenybe? S amikor úgy éreztük, az egy meccs re jutó költség akár az általunk elfogadható érték fölé is emelkedhet, a fenntartható fejlődés érdekében vissza kellett lépnünk. Bármennyire bánom – mert bánom –, hogy ettől az évadtól nincs első osztályú magyar mérkőzés nálunk, ez rajtunk, a mi üzleti elképzeléseinken is múlt – kezdte Málnay B. Levente.

– Rossz úton jár, aki azt nézi, mit csinál a konkurencia. Amúgy az M4 csatorna létrehozása nemcsak az állami tévének, hanem elvileg akár a teljes sporttelevíziózásnak jót tehet. Ami konkrétan bennünket illet: amennyiben az egész műfaj nézettsége, népszerűsége, értéke tovább nőhet, úgy másodiknak is jó lenni a mezőnyben. Kiváltképp, ha hozzáteszem: a közszolgálati adók húsz százalékkal több háztartásban foghatók, mint a Sport TV.

A cégvezető a folytatásban kifejtette, hogy a Sport TV stratégiája nem változik, és a költségvetése sem csökken azzal, hogy a magyar futball – a sugárzást tekintve – nem az övék már. Sikerült újra megszerezniük a spanyol bajnokság közvetítési jogait, továbbra is adják a Német Kupa-, valamint az angol FA Kupa-meccseket, és részben az állami tévében, részben náluk lesz a Bajnokok Ligája, amelynek találkozóiból keddenként és szerdánként egyaránt legalább hármat – ha oroszországi mérkőzés is van, akkor négyet – közvetítenek a Sport 1-en, a Sport 2-n, illetve az AMC csatornán.

Olvasói sztorik