NB I

Beadta a derekát a Sport TV

Megegyezés született: a kereskedelmi tévécsatorna szájából kiénekelték a sajtot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az MTVA közleménye alapján csütörtökön beszámoltunk róla, hogy a szombaton rajtoló új NB I-es szezonban csak a közmédia új sportcsatornája, az M4 közvetít mérkőzéseket.

A vesztes Sport TV – amely a korábbi, 3.5 milliárd forintos szerződés szerint még jogosult lenne az első osztályú összecsapásokat élőben műsorra tűzni – szűkszavúan, ugyancsak közleményben reagált a Borsmegkeresésére. Ebből kiderül, hogy a köztévé az élvonalbeli találkozók mellett a Magyar Kupa-mérkőzésekre is rátette a kezét.

„A Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International Central Europe megegyezést kötött a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal arról, hogy a 2015–2016-os szezonban nem közvetít OTP Bank Liga és Magyar Kupa-mérkőzéseket. A Sport TV-től megszokott gazdag és minőségi őszi programkínálatról, köztük nagy érdeklődésre számot tartó új és meghosszabbított sportjogokról augusztus elején tájékoztatjuk a közönséget.”

Arról, hogy ezért a „lemondásért” a Sport TV mit kap cserébe, anyagi kompenzációt, esetleg más sportesemények sugárzási jogát, egyelőre nincs információ, de – ahogy arról a minap a ripost.hu beszámolt – a kereskedelmi csatorna a közeljövőben a spanyol bajnokság közvetítési jogait is elveszítheti.

A hvg.hu már korábban megírta, hogy a Sport TV műsorvezetője, Molnár Mátyás, a Harmadik félidő című „futballshow műsor” egyik arca az M4-en folytatja. A Rangadó.hu is úgy értesült, hogy megindulhat a népvándorlás a kereskedelmi adótól a közmédia sportcsatornája felé. Amennyiben nem született volna megállapodás a két fél között, a munkahelyet váltó tévéseket féléves versenytilalmi korlátozás akadályozhatta volna, de a Sport TV és az MTVA között megegyezés miatt akár azonnal képernyőre kerülhetnek.

Olvasói sztorik