NB I

Csak az M4-en lesz magyar foci

Ezt a csatát a Sport TV csúnyán elvesztette; az első fordulóból három meccs kerül képernyőre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az alábbi közleménytjelentette meg csütörtökön az MTVA:

Az OTP Bank Liga 2015–2016-os szezonjának mérkőzéseit a hétvégén induló M4 Sporton láthatják a magyar futball szerelmesei. A legizgalmasabb mérkőzéseken kívül a heti összefoglaló műsort is a közmédia új sportcsatornáján követhetik figyelemmel. Az egy időben kezdődő mérkőzésekről a közmédia rádiós körkapcsolásban számol be.

Ennek értelmében a hétvégén rajtoló bajnokság első fordulójában szombaton 18 órás órás kezdéssel az Újpest FC – Paksi FC, majd 20.30-tól a Bp. Honvéd – Videoton FC, míg vasárnap 18 órától a Szombathelyi Haladás – Ferencváros mérkőzést közvetíti az M4 Sport.

A fenti közlemény egyben azt is jelenti, hogy a Sport Televízió ebben az évadban nem sugározhat magyar bajnoki futballmeccseket. A kereskedelmi csatorna ráadásul a másik húzóágazatát, a spanyol labdarúgást is elveszítheti, amely a közeljövőben az Eurosport2-re költözhet.

A Sport TV és a közmédia két évvel ezelőtt 3.5 milliárd forintot fizetett az NB I meccseinek közvetítései jogaiért. Az egyelőre nem világos, hogy miként túrhatták ki a kereskedelmi adót ebből a jelentős megállapodásból, és az sem ismert, hogy ha nem közös megegyezésről, valamiféle háttéralkuról van szó, akkor az amerikai tulajdonos (AMC Networks) jogi útra tereli-e az ügyet.

Olvasói sztorik