NB I

Tévés csata a magyar fociért

Kigolyóznák a Sport TV-t a közvetítésekből; fordulónként csak két meccset adnának élőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egy héttel a bajnoki rajt előtt derült csak ki – ráadásul a Diósgyőr honlapjáról –, hogy az NB I első hét fordulójában melyik csapat mikor lép pályára. De ez is csak egy tervezet, egyelőre…

A problémát az MLSZ okozza azzal, hogy az élvonal létszámának csökkenése után a képernyőre kerülő meccsek számát redukálni akarja. Az elképzelés szerint fordulónként legfeljebb két meccset adna élőben a tévé. Az MTVA nyilván nem azért indít sportcsatornát (M4), hogy az NB I-et ne ott sugározzák, szóval nekik kell közvetíteniük a meccseket, csakhogy a jogokért korábban komoly pénzt fizetett a Sport TV is.

A Borsúgy értesült, hogy a kereskedelmi csatornához a napokban levél érkezett, aminek tartalmától a döntéshozókon eluralkodott a rettegéssel vegyült bizonytalanság. Nyilatkozni senki nem hajlandó, hivatalos álláspontként a csatorna annyit közölt: nem kívánnak reagálni a pletykákra.

A közvetítési jogokért az MTVA és a Sport TV évi 3,54 milliárd forintot fizet, és a megállapodásból még egy szezon hátravan. A Sport TV a legutóbbi idényben hétvégenként négy-öt mérkőzést tűzött műsorra. Ha sikerül kibuliznia, hogy legalább egy meccs nála maradjon, azzal sem megy sokra…

– Háromoldalú tárgyalások zajlanak, ez az oka annak, hogy csak most derül ki a pontos program – nyilatkozta Sipos Jenő, az MLSZ sajtófőnöke, megerősítve ezzel a Rangadó.hu korábbi információját.

Muszbek Mihány sportközgazdász szerint totális tévúton jár az MLSZ. A legutóbbi idény 240 meccséből 198-at adtak a tévék, ezek 31 millió nézőt vonzottak. A lelátókon 600 ezer ember jelent meg. A televízió hatalom, az elveszett nézőket nem így kell visszacsalogatni a stadionokba. A klubok a tévéadások alapján értékesítették a reklámfelületeiket, az intézkedés hihetetlen károkat fog okozni.

Olvasói sztorik