NB I

Elhalasztották a Magyar Kupa-sorsolást

Úgy tűnik, továbbra is képlékeny, pontosan mely csapatok lehetnek ott az MK országos főtábláján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vas megyei első osztályban bajnok Celldömölki VSC Facebook-oldalán megjelent információ szerint július 6-án, hétfőn kellett volna megtartani az MLSZ-ben a Magyar Kupa országos főtáblájának sorsolását. Aztán kedden jöttek a meglehetősen meglepő fejlemények…

A sorsolásra hétfőn nem került sor, mert amikor elkészítették a csapatok listáját, 16 NB I-es klubot számoltak. Ez még nem lett volna gond, mert a visszasorolt NB III-as együttesek is automatikus kupaindulók, de menet közben a Lombard Pápa megszűnt, a Pécs és a Kozármisleny között megy a huzavona, és a Sopron indulása is kérdéses. Tehát egyelőre elhalasztották a sorsolást.

A celldömölkiek rákérdeztek az új időpontra, és a szövetségtől azt a tájékoztatást kapták, hogy napokon belül dönteni fognak a pluszhelyekről, és utána tartják a sorsolást.

További érdekesség, hogy a 12 csapatos NB I a jövő hétvégén kezdődik, de továbbra sincs pontos időrendje a fordulóknak, és addig nem is lesz, ameddig az MTVA és a Sport TV nem állapodik meg a közvetítések felosztásáról. A köztévé egyeduralomra törekszik a magyarfoci-piacon, a Sport TV pedig ezt – érthetően – szeretné megakadályozni.

Olvasói sztorik