NB I

Kupagyőztes a Ferencváros

Megérte bőrig ázniuk a Fradi szurkolóinak, hiszen kedvenceik 4-0-ra kiütötték a Videotont a Magyar Kupa döntőjében.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, döntő
Ferencvárosi TC – Videoton FC 4-0 (0-0)
Groupama Aréna, 16 ezer néző. Játékvezető: Iványi
FTC: Dibusz – Dilaver, Pavlovics, Batik, Ramírez (Bönig, 89.) – Gera (Csukics, 87.), Somália, Nagy Á. (Gyömbér, 70.) – Varga R., Böde, Lamah. Edző: Thomas Doll
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Simon Á. (Trebotics, 64.) – Gyurcsó, Kovács I. (Feczesin, 71.), F. Oliveira (Álvarez, 64.) – Nikolics. Edző: Joan Carrillo
Gólszerző: Varga R. (53.), Batik (60.), Lamah (69.), Szolnoki (öngól 86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Ferencváros története során 21. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát: a fővárosiak 4-0-ra győzték le a bajnok Videotont a Groupama Arénában rendezett döntőben.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, amelynek elején a Videoton akarata érvényesült, ami három nagy helyzetben nyilvánult meg, ebből kétszer Dibusznak kellett bravúrral mentenie. A félidő derekától valamelyest visszaesett a tempó, a Ferencváros így kiszabadult a szorításból és kiegyenlítettebb lett a játék. Ekkor a zöld-fehéreknek is volt lehetőségük, azonban érvényes gól nem született a szünetig, mivel a zöld-fehérek találatát Iványi les címén – tévesen – nem adta meg.

A második játékrész – immár szakadó esőben – ismét egy nagy Videoton-helyzettel indult, ezt követően azonban a fővárosiak eldöntötték az összecsapást: előbb Varga Roland volt eredményes, amitől megzavarodott a székesfehérvári együttes és következő negyedórában még két gólt kapott Batik Bence és Lamah révén. A hátralévő időben a Videoton nem tudott újítani, helyzetig sem nagyon jutott, sőt, egy öngóllal még magabiztosabbá tette sikerét a Ferencváros, amely kiváló második félidei teljesítményével könnyedén hódította el a trófeát.

A Ferencváros legutóbb 11 éve, 2004-ben volt Magyar Kupa-győztes. A székesfehérváriak 2006 után második sikerüket arathatták volna.

– Az első félidő után senki nem gondolta, hogy ilyen arányú győzelmet aratunk. Át kellett szerveznünk a csapatot és a védelmet, majd a második félidőben sokkal jobban oldottuk meg a feladatunk. Büszke vagyok a fiúkra, és örülök, hogy tizenegy év kupát nyert a Ferencváros. Csodálatos tavasz áll mögöttünk, és a bajnokságban akár a másodikok is lehetünk. Jövőre a bajnoki aranyérem a célunk – nyilatkozta a kupagyőztes Ferencváros edzője, Thomas Doll.

– Az első félidőben mindkét csapat kitolta a védekezését, látványos játék nem alakult ki – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. – Az első húsz perc után a Vidinek volt két-három helyzete, de a második félidőben egyértelműen kijött a Ferencváros jobb tavaszi formája. A Fradi felkészülése, és a tavaszi mérkőzései egyértelműen utaltak arra, hogy jó formában van. A Videoton megérdemelte a bajnoki címet, de ősszel futballozott jól, az utóbbi mérkőzésein már nem azt a teljesítményt nyújtotta, amit egy bajnoktól elvárhatnánk. Bízom benne, hogy az utolsó két mérkőzését nagyszerűen abszolválja, mert nagyon jó csapat, ahol minden adott. A Fradi a második félidőben mindenben föléjük nőtt, ez jellemezte az egész tavaszt.

Mit mondott a mérkőzés után a két vezetőedző? Ide kattintva elolvashatják!

KUPAGYŐZTES!CUP WINNERS!

Posted by Ferencvárosi Torna Club on 2015. május 20.

Korábban írtuk:

A Fradi az első félidőben megúszta a Videoton helyzeteit, aztán produkált egy tökéletes második felvonást, és emlékezetes sikert aratott, ezzel 2004 után ismét – összesen 21. alkalommal – megnyerte a Magyar Kupát. A két csapat hamarosan ismét találkozik, előbb a bajnokságban, aztán a Szuperkupa-mérkőzésen.

Véget ért a mérkőzés: Ferencváros–Videoton 4-0.

A Ferencváros szurkolói felállva tapsolnak, énekelnek és ünneplik kedvenceiket.

Két percet hosszabbít a játékvezető.

86. perc: egy újabb gyors Fradi-támadás végén Varga Roland beadását Szolnoki Roland továbbította saját kapujába (4-0).

A Fradinak már nem sürgős, a fehérváriak viszont még reménykednek a szépítésben. Ennek megfelelően alakul a játék képes is.

83. perc: az eső, valamint a Videoton lendülete is alábbhagyott némileg.

A hangosbemondó közölte, hogy a lefújás után sem szaladhatnak a pályára a szurkolók.

A hazaiaknál Nagy Ádám hagyta el a pályát és Gyömbér Gábor érkezett helyette, a vendégeknél Kovács István számára ért véget a meccs, érkezett Feczesin Róbert.

A Videoton birtokolja többet a labdát, és próbál támadni a szépítés érdekében.

Újra rákezdett az eső, ami inkább felhőszakadás…

69. perc: a Fradi nem aprózza… Az eső mellé góleső is jár: egy nagy bedobás után Böde Dániel mellkassal maga elé tette a labdát, beadását Lamah fejelte a hálóba (3-0).

A Videoton hajt a szépítésért, a Fradi előtt viszont kecsegtető lehetőségek adódnak a kontrákra.

64. perc: kettőt cserélt a Videoton: Simon Ádám és Oliveira ment le, Trebotics és Álvarez állt be.

Némileg alábbhagyott az eső, de még mindig dörög. Nem függőlegesen esett, mert a sajtótribünt is eláztatta.

60. perc: Varga Roland mesteri beadása után Batik Bence volt eredményes, már 2-0 a hazaiaknak.

59. perc: nem irigyeljük a játékosokat és a pályához közel ülő nézőket sem… Régebben villámlás és égzengés esetén félbe kellett szakítani a meccset, úgy látszik, ez már nem érvényes…

Olyan, mintha hó esne, ráadásul villámlik és dörög is. Ebből kényszerszünet lesz hamarosan…

53. perc: Ramírez hajszálpontos beadását Varga Roland fejelte a hálóba. Nagyszerű akció volt. Miközben a hazaiak a gólt ünnepelték, elkezdte szakadni az eső.

53. perc: Varga Roland beadását Lamah várta kiváló helyzetben, de az utolsó pillanatban felszabadítottak a vendégek.

A Videotont meglepően kevés szurkoló kísérte el a fővárosba. A hazai drukkerek számára fenntartott rész és a semleges szektorok szinte teljesen megteltek.

46. perc: Gyurcsó újabb sprintje után Nikolics lövését bravúrral védte Dibusz, majd Oliveira ismétlését is hárították üggyel-bajjal a hazaiak.

46. perc: a Ferencváros kezdte a második félidőt

A Ferencváros játszott fölényben az első félidőben, de a nagyobb helyzetek a Videoton előtt adódtak, ám gólt nem láthattunk. A bíró lefújta az első félidőt.

44. perc: Szolnoki Roland felszabadított a lövés után, majd Gera Zoltán lőtt a kapu mellé, Juhász Roland pedig sárga lapot kapott.

43. perc: a mezőnybeli küzdelem után már a szünetre késznek a játékosok és a nézők is, bár most jó helyről végezhet el szabadrúgást a Fradi…

37. perc: Iványi játékvezető megállította a játékot, és figyelmeztette a két vezetőedzőt, akik tisztes távolból szóváltásba keveredtek egymással.

35. perc: eddigi teljesítménye alapján nagyon úgy tűnik, hogy Nikolics lélekben már inkább a lengyel, mint a magyar fővárosban jár…

33. perc: egyre több szabálytalanság tördeli a játékot, most Oliveira kapott sárgát.

27. perc: Nikolics került komoly helyzetbe, ki akarta cselezni a kapust, ami sikerült is, de eléggé kisodródott, és nagyon gyenge lövéssel zárta akcióját. Bár az Üllői út felőli kapuval egyébként sincs valami jó barátságban a Videoton vajdasági csatára, ugye emlékszünk a görögök elleni válogatott meccsre…

25. perc: Lamah lépett ki a védők közül, majd Calatayudot is kicselezve a hálóba gurított, de les miatt nem érvényes a gól.

https://www.youtube.com/watch?v=ekeibwtYaos

24. perc: Ramírez lőtt a kapu mellé.

22. perc: eddig egyedül Gyurcsó képes túljárni a Fradi-védelem tagjainak eszén, de ő nagyon… Ezúttal is a kapuig cselezte magát, de közeli lövését lábbal védte Dibusz Dénes.

20. perc: rendkívül lendületes, jó iramú mezőnyjáték zajlik a pályán. A vendégek sikerrel hárítottak egy ferencvárosi szögletet.

17. perc: a vihar eddig elkerülte a környéket, de most nagyon mogorva fellegek gyülekeznek a stadion felett…

16. perc: Gyurcsó beadását Nikolics megigazította, majd lőtt, de szögletre blokkolták, bár a labda így is csak néhány centivel suhant el a kapufa mellett.

A Magyar Kupa döntőjén. Hajrá, Rolika!

Posted by Torghelle Sándor on 2015. május 20.

13. perc: Batik Bence kapott sárga lapot.

12. perc: két fehérvári sarokrúgást is láthattunk, az első veszélyesebb volt, de gól abból sem született.

10. perc: továbbra is a Fradi dominál, komoly mezőnyfölényben vannak a hazaiak, az első nagy lehetőség mégis a Vidi előtt adódott, de Dibusz szögletre ütötte Gyurcsó Ádám lövését.

5. perc: eddig csak a Ferencváros vezetett támadásokat, a bajnokcsapat védekezésre kényszerül.

3. perc: a hazaiaké lehetett volna az első helyzet, de Böde Dániel csapatkapitányt lesen megállította a játékvezető.

#ftc#videoton#magyarkupa

A photo posted by Ferencvárosi Torna Club (@ftcofficial) on May 20, 2015 at 11:12am PDT

20.01: a Videoton kezdte a kupadöntőt.

20.00: a Himnusz és a fogadalomtételek után a csapatok felsorakoztak a kezdéshez. Nagyjából 13-14 ezren lehetnek a lelátókon.

19.48: locsolják a pályát. Ha ezt Pintér Attila látná…

19.44: a csapatok befejezték a bemelegítést, és visszatértek az öltözőbe.

19.39: húsz perccel a kezdés előtt nagyjából 6-7 ezren lehetnek a lelátókon, de a hangulatra már most sem lehet panasz.

19.24: ha kíváncsi, hogyan érkeztek a Fradi játékosai és edzői a Groupama Arénába, kattintsanak ide!

19.22: pályán a Ferencváros játékosai, akik megkezdték a bemelegítést. A lelátóról ováció fogadta a hazaiakat. A fehérváriak mintegy öt perce melegítenek.

19.20: többek között Dzsudzsák Balázs, Tőzsér Dániel, Lisztes Krisztián, Lipcsei Péter, Dunai Antal és Mátyus János is a VIP-páholyból figyeli majd a finálét.

Megérkezett a csapat a Groupama Arénába!A következőképpen állunk fel a Videoton ellen: Dibusz – Dilaver, Batik,…

Posted by Ferencvárosi Torna Club on 2015. május 20.

Idén 51. alkalommal rendezték meg a Magyar Kupa-sorozatban legtovább jutó amatőr együttesek számára kiírt Amatőr Kupa-döntőt, amelyet szintén a Groupama Arénában játszottak: a Sajóbábony hátrányból felállva, a mérkőzést tíz emberrel befejezve 2-1-re győzött a Jászapáti ellen. A meccs tudósítása itt!

A Ferencváros a kupadöntőig vezető úton mindössze egy élvonalbeli riválissal találkozott: a Bp. Honvéd otthonában 0-0-t játszott, majd tizenegyesekkel lépett tovább. A Hévíz ellen 8-0-ra, a Vecsés ellen 6-1-re, az Erzsébeti Spartacus (ESMTK) ellen 3-0-ra nyert, a Csákvárt kétszer 5-0-ra verte, a Szolnok ellen pedig előbb 2-0-ra győzött, aztán 1-1-et ért el.

A Videoton úgy jutott el a fináléig, hogy a Testvériség ellen 7-0-ra, a Kunszállás ellen 8-0-ra, a Szigetszentmiklós és a Diósgyőr ellen egyaránt 2-1-re nyert, majd a Pécs ellen előbb ugyancsak 2-1-re, aztán 3-0-ra győzött. Az Újpest elleni elődöntőben 1-0-ra és 5-1-re nyert.

Egy érdekesség a Groupama Aréna sajtószektorából: a 13. sorban a 9-es szék mellett van a 25-ös. És nem sokkal mellette az 1-es! Erről egyébként az jut eszünkbe, hogy a közelmúltban felújított Kelenföldi Pályaudvaron a 7-es vágány mellett a 10-es van, rejtélyes okokból 8-as és 9-es nincs…

A magyar bajnok Videoton kiemelt lesz a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, úgyhogy minden bizonnyal elkerüli a legnehezebb riválisokat. Részletek itt!

Néhány napja szárnyra kelt egy pletyka (illetve értesülésünk szerint annál azért több…), miszerint a Videoton válogatott védője, Juhász Roland szívesen folytatná pályafutását a mai ellenfél, a Ferencváros együttesében, de a klubváltás valószínűleg nem jön össze. A székesfehérváriaktól egyébként Nikolics Nemanja, Sándor György és Juan Calatayud is távozik a szezon végén. Minderről ide kattintva olvashatnak bővebben!

Korábbi cikkünkből megtudhatják, hogy 30 millió forint üti az aranyérmes klub markát a kupadöntő után. Arról is írtunk, mit vár a meccsről két válogatott játékos: a Fradi kapusa, Dibusz Dénes, valamint a Videoton szélsője, Gyurcsó Ádám.

Részletes előzetesünkből kiderül, hogy a Fradi eddig húsz, a Videoton viszont csak egy alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát, viszont a fehérváriak éppen a mostani finálé helyszínén, a ferencvárosi stadionban győztek.

Az időjárás-előrejelzés szerint komoly vihar, felhőszakadás és jégeső várható a mérkőzés időszakában Budapesten. Részletek itt!

A mérkőzés játékvezetője Iványi Zoltán lesz. Mindkét csapatnak kellemes emlékei lehetnek róla, hiszen a Fradinak legutóbb márciusban fújt, a Győri ETO elleni, hazai 3-0 alkalmával, a Videotonnak pedig május elején, a debreceni 2-0-s siker alkalmával.

Olvasói sztorik