NB I

Elsöpri a vihar a kupadöntőt?

A fővárosra is másodfokú riasztásokat adtak ki; felhőszakadás, jégeső várható.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A vihar miatt több megye számos járására, köztük a fővárosra is másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat szerda délután. Az érintett területeken már a következő órákban heves zivatarokra, felhőszakadásra kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a nap folyamán a többi között Budapesten olyan heves zivatarok várhatók, amelyeket akár óránkénti 90 kilométeresnél erősebb szél, nagy méretű jégdarabok kísérhetnek, és rövid idő alatt akár 50 milliméternyi eső is eshet.

A meteorológiai szolgálat azt írta: délutántól a Dunántúlon és az Alföldön egyaránt várható zivatarok kialakulása, amelyek délnyugat felől észak, északkelet felé helyeződnek át. A zivatarokat rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék, jégeső és viharos széllökések kísérik. Késő este és az éjszaka első felében a középső és az északkeleti országrészben lehetnek még hevesebb zivatarok – tették hozzá.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) mindenkitől azt kéri, hogy kövesse az időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (www.met.hu), valamint a katasztrófavédelem Facebook-oldalán, illetve honlapján közzétett információkat.

A Videoton és a Ferencváros mérkőzése, vagyis a Magyar Kupa-döntő 20 órakor kezdődik a fővárosi Groupama Arénában.

Olvasói sztorik