NB I

Harmincmilliót ér a kupagyőzelem

9000 jegy már elkelt a Ferencváros–Videoton fináléra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Szerdán 20 órától rendezik a 75. Magyar Kupa-döntőt: a bajnoki tabella második helyén álló Ferencváros vendége az aranyérmes Videoton lesz a Groupama Arénában. Ebből az alkalomból hétfőn délelőtt sajtótájékoztatót tartottak Dibusz Dénes, valamint Gyurcsó Ádám részvételével.

– Még nem szerepeltem kupadöntőben, ezért nagyon izgatottan várom a szerdai mérkőzést – idézi a csapat kapusát, Dibusz Dénest a fradi.hu. – A Videoton a bajnokságot megnyerte, így onnantól kezdve a prioritást a Magyar Kupa élvezte számunkra. Úgy érzem, megérdemelten jutottunk a döntőbe. Hazai pályán játszhatunk, mindent megteszünk a győzelem érdekében. Az őszi mérkőzésünk nulla-nullát hozott, akkor talán a Videoton dominált többet. Az biztos, hogy ez lesz a legnehezebb feladatunk idén. Erre vártunk, meg akarjuk mutatni, hogy vagyunk olyan jó csapat, mint a Videoton. Megelégednék egy szűk, egy-nullás sikerrel is.

A kapus azt is elmondta, hogy természetesen készülni fognak a tizenegyesekre, a mérkőzés előtti napon szokták elemezni az ellenfél rúgásait, a mezőnyjátékosok pedig a lövéseket gyakorolják. A Videoton játékosa, Gyurcsó Ádám többször is hangsúlyozta, hogy ők is mindent megtesznek a kupagyőzelemért.

– Korábban a Ligakupa döntőjében a Ferencváros egyszer legyőzött bennünket, ráadásul Székesfehérváron, így most visszavághatunk a Fradinak – fogalmazott Gyurcsó Ádám. – Biztos, hogy mindkét csapat a maximumot nyújtja majd, remélem, jó mérkőzés lesz, sok szurkoló kilátogat majd, és szórakoztató találkozót tudunk játszani. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz betalálni, vagy feltörni a Fradi védelmét, de mindent megteszünk a siker érdekében.

Döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás következik, ha ekkor sincs döntés, akkor jönnek a tizenegyesek. A finálét Iványi Zoltán vezeti majd, a győztes csapat pedig harmincmillió forintot kap.

Rendkívüli nyitva tartás

Az FTC elsősorban továbbra is a könnyed és egyszerű online jegyvásárlást ajánlja, de a Groupama Arénánál található jegypénztár is várja a szurkolókat. Ezúttal hétfőn is nyitva van a pénztár 10 és 18 óra között.

9000 jegy már elkelt

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője a finálét felvezető hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a bajnoki tabellára pillantva egyértelmű, hogy az MK döntőjét a jelenlegi két legjobb hazai csapat vívja majd. Jelezte, a kapunyitás 14 órakor lesz, 15 órától pedig az Amatőr Kupa fináléjára kerül sor Sajóbábony és Jászapáti csapatai között, a Ferencváros-Videoton meccs 20 órakor kezdődik.

Sipos hozzátette, az Amatőr Kupa győztese egymillió forinttal lesz gazdagabb,és azért ez a két együttes vívja a döntőt, mert a sorozatban ez a két gárda jutott az amatőr csapatok közül a legtovább.

A 75. MK-döntőre szombatig 9000 jegy kelt el.

Olvasói sztorik