NB I

Nem kellett újra átélnie a döntővesztést

A gólt szerző és két gólpasszt adó Varga Roland a győri ezüst után a Fradival kupaaranyat ünnepelhetett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Varga Roland volt a Magyar Kupa-döntő legeredményesebb játékosa, hiszen ő szerezte a Ferencváros első gólját a Videoton ellen szerda este, majd Batik Bence találata és Szolnoki Roland öngólja előtt is tőle érkezett a gólpassz. A 4-0-s Fradi-győzelemmel záruló finálé után a 25 éves támadó elmondta: hallgattak az edzői felszólításra, és a szünet után javítottak a játékukon, ez pedig meghozta a gólokat is.

– Az első félidőben nem úgy játszottunk, ahogy terveztük, az edzőnk fel is hívta a figyelmünket a szünetben, hogy ezen sürgősen javítanunk kell, ha meg akarjuk nyerni a meccset – mesélte Varga Roland. – Sokan mondták, hogy ha az első félidőben jól játszik a csapatunk, akkor a másodikban kienged, de szerencsére most fordítva történt: az elsőben nem játszottunk jól, utána viszont magabiztosak voltunk.

A válogatott játékos két évvel ezelőtt a Győri ETO színeiben már játszott egy Magyar Kupa-döntőt, de akkor kényszerűségből csak 32 perc jutott neki, ráadásul 2-1-re kikaptak a Debrecentől.

– Nagyon örülök ennek a győzelemnek, hiszen a Győrrel sajnos nem sikerült megnyernem ezt a kupát, ráadásul meg is sérültem abban a döntőben. Úgy voltam vele, hogy azt nem szeretném még egyszer átélni.

A téli szünetben igazolt Varga szerint ha megszerzi a bajnoki ezüstérmet, a Fradi elégedett lehet az idei szezonjával.

– Rendesen megünnepeltük a győzelmet, nagy a boldogság! Csütörtökön még élvezzük a sikert, de pénteken már készülünk a hétvégére. A bajnoki aranyról lemaradtunk, de ott van a második hely, szerintem az sem olyan rossz, főleg egy ilyen kupasiker után – mondta végül Varga Roland.

Olvasói sztorik