NB I

Belerúgtak Carrillo fiába a lelátón

A Videoton edzője felháborodottan nyilatkozott a kupadöntő utáni sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Ferencváros sima mérkőzésen, 0-0-s első félidő után 4-0-ra legyőzte a Videotont a Magyar Kupa fináléjában. A mérkőzés és az érmek átvétele után a két vezetőedző értékelte a döntőt.

– Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben rengeteg helyzetet alakítottunk ki, míg a Fradinak nem voltak lehetőségei. Ezt követően az FTC hatékonyan játszott, kihasználta a helyzeteit, ezzel pedig meg is nyerte a kupát. Tudtuk, hogy erős csapat a Ferencváros, annak ellenére, hogy a bajnokságban tíz ponttal megelőzzük őket. Mi is jól játszottunk, de nem használtuk ki a helyzeteinket. Az, hogy a Fradi ennyire jó, a kőkemény munkának köszönhető. Mondom ezt úgy, hogy Thomas Doll szerint nekünk csak szerencsénk van. A harmadik gól után éreztem, hogy ezt a meccset már nem lehet megnyerni – fogalmazott Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője.

A tréner újságírói kérdésre elmondta: a lefújás után azért ment fel a lelátóra, mert néhány szurkoló bejutott abba a szektorba, ahol a fehérvári hozzátartozók voltak. Ezután megrúgták a 17 éves fiát, amit mélységesen elítél – teljesen mindegy, hogy egy ilyen eset a Groupama Arénában történik, vagy Székesfehérváron. Hozzátette: az ilyen helyzeteket kontrollálni kell, mert ez nem elfogadható.

Joan Carrillót kérdezték a jövőjéről, esetleges távozásáról is, ám erre ezúttal nem kívánt válaszolni. Azt viszont elmondta, hogy mindkét csapat szurkolói kitettek magukért a meccsen. Juhász Rolandnak ugyan volt egy kis izomsérülése, ám vállalta a játékot, és a mérkőzés közben sem jelezte, hogy cserét kérne, ezért játszott végig – edzője szerint jól is teljesített.

– Az első félidőben voltak problémáink, nem találtuk a játékunkat. Sok labdát adtunk el, ezzel a saját dolgunkat nehezítettük meg. Ezek a negatív dolgok. A szünetben átgondoltuk a játékunkat, és változtattunk. Lőttünk egy gyönyörű gólt, jobban összedolgoztunk. A mérkőzés nem tükrözte a végeredményt, a négy-nullt. Megfelelő időpontokban sikerült gólt szereznünk, büszke vagyok a fiúkra, az elvégzett munkára. Boldog vagyok, hogy sikerült ezt a szép kupát az új stadionunkba hoznunk. Csodás esténk volt, köszönet érte a játékosoknak és a szurkolóknak. Hosszú éjszakánk lesz, holnapra valószínűleg minden magyar dalt ismerni fogok majd – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

Hozzátette: bár az elmúlt hetekben jó időjárási körülmények között is jó teljesítményt nyújtottak, mégis úgy érezte, ahogy megérkezett az eső, javult a játékuk, elkezdtek hinni magukban, és eldöntötték a meccset. Nehéz talajon is jó teljesítményt nyújtottak, amit edzőként örömmel látott.

Olvasói sztorik