Hírek

Bajnok lenne az NB III-as ETO

Kialakult a győriek harmadosztályú kerete, még egy kapust és két mezőnyjátékost igazolnak.

Kapcsolódó cikkek

Az ETO NB III-as kerete

Kapusok: Horváth Dániel, Végh Norbert
Védők: Nagy Bálint, Nagy Ádám, Kelemen Márk, Köles János, Kozma Máté, Németh Márk, Medgyes Sinan
Középpályások: Kerékgyártó Dávid, Weitner Ádám, Pongrácz Viktor (?), Borkai Ádám, Illés Dávid
Támadók: Szabó Zsolt, Vörösbaranyi Armand, Mayer Milán, Vankó Imre, Szabó Bence
A 22-es keretbe még egy kapust és két mezőnyjátékost igazolnak.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt 111 év távlatában furcsa leírni: a Győri ETO csapata június 24-én kezdi meg a felkészülést az NB III-ra. Ennek ellenére felfokozott a várakozás a klub szimpatizánsai között, akik jövő ilyenkor bajnoki aranyérmet szeretnének ünnepelni a harmadosztályban. Az ismert körülmények miatt a csapat jelenlegi vezetőinek hatalmas erőfeszítéseket kell tennie, hogy ütőképes játékoskerettel, felkészült szakmai stábbal és megnyugtató anyagi háttérrel vágjon neki az ETO az előtte álló feladatoknak – írja a Kisalföld.

Biztos lábakon

Az ETO Futsal Kft-hez átkerült labdarúgó-szakosztály a lehetőségekhez képest jó anyagi körülmények között várja a bajnoki rajtot.

– Négy forrás áll rendelkezésre a működéshez – kezdte a honlapnak Drucskó Zoltán, a klub elnöke. – Egyrészt az elit akadémiának járó százharmincötmillió forintos központi támogatás, de hogy ezt lehívhassuk, egy újabb átvilágításon kell átesnünk, amit a Double Pass végez. A TAO-ban több mint háromszázmillió forintra pályáztunk a futsallal együtt. Az MLSZ ezt elfogadta, ebben az ügyben két minisztérium jóváhagyására várunk. Bírjuk Borkai Zsolt polgármester ígéretét, hogy a klubunk a közeljövőben önkormányzati támogatást kap. Úgy tűnik, a városvezetés közreműködésével az Audi is visszatérhet a futballhoz, ha nem is az anyagi támogatás korábbi szintjén. Vannak szponzori bevételeink, megkezdtük a stadionban található VIP-páholyok értékesítését.

Maradtak a fiatalok

– Óriási munkán vagyunk túl – vette át a szót Preszeller Tamás, az ETO szakmai igazgatója –, az akadémistáinkat nagyon nehéz volt megtartani. Minden korosztályos válogatott játékosunkat nagyon csábító anyagi ajánlattal keresték meg NB I-es és NB II-es klubok, de még Szlovákiába is hívták őket. Néhány kivételtől eltekintve azonban mindenki nálunk maradt.

– A srácok választásában jelentős szerepet játszott, hogy Németh Zoltán és Jäkl Antal edzőkre bíztuk a csapatot. Őket ismerik és megbíznak bennük. A játékosok közül a három vezér – Nagy Ádám, Kerékgyártó Dávid és legutóbb Mayer Milán – elkötelezte magát hozzánk, ez is segített a többiek megtartásában. A tavalyi kerethez igazoltuk a rutinosabb, ETO-kötődéssel rendelkező Weitner Ádámot, Szabó Zsoltot és Köles Jánost, visszatért Pápáról Illés Dávid és Vankó Imre. A szintén Pápán kölcsönben szerepelt utánpótlás-válogatott Pongrácz Viktorral még tartanak a tárgyalások a szerződése megkötéséről. Bízunk benne, hogy ő is marad. A jelenlegi kerethez igazolnak egy kapust, valamint Győrbe kerülhet két volt NB I-es játékos is.

Változások a stábban

A klub vezetésében jelentős átalakulás történt.

– A korábbiakhoz képest csak jelentős bérszínvonal-csökkenéssel tudunk foglalkoztatni mindenkit – folytatja Drucskó Zoltán elnök. – Ennek megfelelően új alkalmazási ajánlatot teszünk azoknak, akik maradni szeretnének az ETO kötelékében.

Az elnök úgy tudja, Szasa Sztevanovics sportigazgató egy eseményszervező céget hoz létre és nemzetközi menedzseri ambíciókat táplál. Elévülhetetlen érdemei voltak a csapat tavaszi együtt tartásában, ha nem is alkalmazottként, de számítanak a munkájára. Vincze Ottó klubigazgatóval még tartanak a tárgyalások további munkájával kapcsolatban. Az biztos, hogy a korábbi posztja megszűnik. Tokody Tibor úgy tudni, vagy az Újbuda játékos-edzője lesz vagy Ausztriában, alacsonyabb szinten futballozik majd.

A nyártól utánpótlás-edzőként dolgozik az ETO-nál Ördög József és valószínű, Oross Márton, visszatérhet rehabilitációs és erőnléti edzőnek Holanek Zoltán. Az egyéni képzésekért Jordi lesz a felelős.

Harc az aranyért

Még nem készült el a három, egyenként 20 csapatos NB III csoportbeosztása, de a területi elvek alapján már látszik, a fiatal ETO-nak várhatóan nehéz lesz a bajnoki cím megszerzése.

– Nagy ellenfélnek ígérkezik a Kaposvár, a Siófok, a Tatabánya, a Dorog, ha indul, a Pápa, az NB I-es csapatok tartalék gárdái, hogy csak néhányat említsek a lehetséges húszból – mondja Preszeller Tamás. – A hírek szerint jól erősít a Mosonmagyaróvár is, szerintem öt-hat gárda harcban lesz az aranyéremért. A célkitűzésünk az, hogy egy év alatt megnyerjük az NB III-at és minél hamarabb visszakerüljünk az első osztályba. Bízunk az akadémiánkban, a játékosaink eddigi képzésében, nagyrészt rájuk akarjuk építeni a jövőnket.