Hírek

Tagadott a horvát bundavádlott

A telefonlehallgatások sem bizonyítják a Kaposvölgye korábbi védője, Durica Zuparics bűnösségét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Csütörtök reggel folytatódott az ún. hazai bundaügy tárgyalássorozata a Fővárosi Törvényszéken. Sütő László, Jagodits Gyula, Vizteleki János, Zoran Szupics és Giák Tamás hiányzott, Karakó Ferenc pedig késett.

Megjelent viszont XXIII. rendű vádlottként a horvát Durica Zuparics, aki a 2009-es Szigetszentmiklós–Kaposvölgye (3-2) Magyar Kupa-meccs után állítólag 3500 eurót kapott a csalásért. Ebben az időszakban a somogyiak játékosa volt, később megfordult Barcson is. Az ügyész felolvasta a vádiratból a horvát játékost érintő pontot – a lényeg az volt, hogy a szünet után legalább három gól szülessen, mindegy, milyen csapat részéről –, amit a szinkrontolmács fordított neki, úgyhogy meglehetősen unalmasan, vontatottan múltak a percek. Kiderült, hogy jelenleg Mianmarban futballozik, az ügyben pedig nem kíván vallomást tenni.

Korábban elmondta, hogy nem vett részt a kupameccs eredményének jogellenes befolyásolásában. Egy nigériai és egy brazil csapattársával angolul, Andruskó Attilával pedig horvátul kommunikált, a többiekkel nem igazán tudta megértetni magát. Az ominózus találkozó előtt senki nem kereste bundázás miatt. A klubnál töltött három és fél hónapos időszakban összesen 10 ezer kunát (horvát valuta) kapott. Kijelentette, hogy hajlandó a bíróság minden idézésére megjelenni, bár nehezen elképzelhető, Mianmarból hogyan fog többször Budapestre repülni, ha elkezdődik az ázsiai ország bajnoksága.

Egy korábbi tárgyalási napon Andruskó Attila beszélt több játékostársa beszervezéséről. Állítása szerint ő kapta a pénzt a megbízótól, majd osztotta szét a többiek között, akik közülük a horvát kapta a legtöbbet. Érdekesség, hogy más meccsekkel is meggyanúsították, de azok nem képezik az eljárás tárgyát. Vajon miért nem?

Híváslista-információk és telefonlehallgatások is rendelkezésre állnak, de az ügyész elmondta – és a bírónő megerősítette –, hogy utóbbiak nem támasztják alá hogy Zuparics is benne volt a csalásban. A bírónő ezután véget vetett a tárgyalásnak, a következő nap július 14. kedd, amikor Horváth Gábor részletes vallomást tesz. Az a nap lesz egyben a bizonyítási eljárás vége, az azt következő tárgyalásra csak novemberben kerül sor, ám az már a perbeszédek időszaka lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik