Hírek

Détári és Trapattoni együtt dolgozhat

A magyar edző továbbra is várja a görögök válaszát a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Labdarúgásunk egyik utolsó sztárja Détári Lajos, aki pályafutása során maradandót alkotott a német Eintracht Frankfurt és a görög Olimpiakosz Pireusz színeiben is. A népszerű Döme is tagja volt annak az Old Boys-válogatottnak, amely a múlt hétvégén rendezett győri Alcufer Kupán gálamérkőzésen lépett pályára, utána pedig készségesen válaszolt a Kisalföld kérdéseire.

– A görög Olimpiakosz mezében ötvenöt bajnoki mérkőzésen harminchárom gólt szerzett és ma is névre szóló széke van a stadion páholyában. Ennek is köszönhető, hogy szóba került a neve a görög kapitányi székben?
– Egy megkeresésről beszélhetünk, de már nyáron is felvetődött a nevem a szövetségi kapitányi tisztséggel kapcsolatban. Akkor a megegyezés elmaradt, hiszen a görög szövetség elnöke néhány nappal korábban szóban már elkötelezte magát Claudio Ranierivel. Mivel őt a Feröer elleni hazai fiaskó után menesztették, így ismét előtérbe kerülhetett az én nevem is – magyarázta Détári Lajos.

– Elismerésre méltó, hogy a poszt várományosaként olyan neves szakemberek társaságában emlegetik, mint a német Cristoph Daum vagy az olasz Giovanni Trapattoni…
– Természetesen tudom, hogy ők is a jelöltek listáján vannak, sőt, még az is felmerült, hogy esetleg az olasz mesterrel együtt irányíthatnánk a görög nemzeti csapatot. Nyelvi gondjaink biztos nem lennének. A görögök január végére ígértek előrelépést, de az országban uralkodó belpolitikai helyzet sok mindenre kihatással lehet, így bizonytalan a végkifejlet.

– Adódhat a kérdés: a tapasztalt, de még csak ötvenegy éves Détári Lajost láthatják-e még magyar csapat kispadján?
– Most is van több ajánlatom, amiket azonban a görög lehetőség miatt nem zártunk le. Ezekben az esetekben is a január végi napok lehetnek a sorsdöntőek. Egyébként aki ismeri az eddigi edzői pályafutásomat, az tudja, hogy soha nem kilincselek azért, hogy az élvonalban edzősködjek.

– Néhány éve egy irányítósávos cipő kifejlesztésével kapcsolatban igazi reformerként emlegették, tudomásunk szerint abból nem lett igazán kiugró siker. Most ismét egy újdonságot kíván forradalmasítani, ami nagymértékben fokozza a játékosok reakciógyorsaságát. Miről van szó?
– Helytálló az információ, de erről bővebbet nem szeretnék mondani. Ezt a módszert már sikeresen alkalmazzák a Dortmundnál és a Hoffenheimnél. A közeljövőben talán megismerhetik hazánkban is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik