Hírek

A Puskásban is lesz megemlékezés

Hétfő délután a centenáriumi emlékműnél tisztelegnek Buzánszky Jenő emléke előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn 17.30 órakor a Puskás Ferenc Stadion toronyépülete előtti centenáriumi emlékműnél róhatják le kegyeletüket a vasárnap elhunyt Buzánszky Jenő tisztelői – írja az MLSZ honlapja.

A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői és munkatársai kezdeményezésére hétfőn délután 17.30 órától a Puskás-stadionban emlékeznek meg az Aranycsapat jobbhátvédjéről barátai, tisztelői, a hazai futballszurkolók.

Buzánszky Jenőt a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

A MOB is tiszteleg a klasszis előtt

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapján eleveníti fel az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes hátvéd pályafutását, életét.

Buzánszky a kapus Grosics Gyula tavaly júniusi halálakor a mob.hu-nak elmondta: teljesen letaglózta barátja, csapattársa elveszítése, és borzasztónak tartja, hogy már csak ő maradt az Aranycsapatból.

A Magyar Labdarúgó Szövetség mellett a MOB is saját halottjának tekinti Buzánszkyt.

Buzánszky Jenő az Aranycsapat utolsó élő tagja volt. Játszott az 1952-ben, Helsinkiben olimpiai bajnok együttesben, pályára lépett az évszázad mérkőzésén 1953-ban, Londonban, és mind az öt mérkőzésen szerephez jutott az 1954-es svájci világbajnokságon, melyen ezüstérmet szerzett a válogatott. 2011 óta volt a Nemzet Sportolója, idén novemberben pedig beválasztották a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe.

Olvasói sztorik