Hírek

„Megpróbálják lejáratni a fiamat”

Orbán Viktor miniszterelnök is áldását adta arra, hogy Tajti Mátyás a Barcelonába igazoljon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem csitulnak az indulatok a felcsúti Puskás Akadémián, miután a 15 éves Tajti Mátyás a Barcelonával kötött szerződést, nem pedig az intézmény szakmai partnerével, a Real Madriddal. A család döntése olyan komoly indulatokat szült házon belül, hogy még az is felvetődött, menesztik a szakmai igazgatóként dolgozó édesapát.

Tajti József és fia helyzetét tovább súlyosbította, hogy kiszivárgott: a fiatalember egy Barcelona-pólót viselt a PFLA meze alatt a Puskás Suzuki Kupa húsvéthétfői döntőjében, a Real Madrid elleni meccsen. Tajti József a Bors érdeklődésére elárulta: úgy érzi, méltatlan módon bánnak a fiával, aki semmiről sem tehet.

– Habár Orbán Viktor, az akadémia alapítója is hozzájárulását adta, hogy Mátyás a Barcelonába, a számára szimpatikusabb klubba igazoljon, egyeseknek mégsem tetszik az intézményben a döntés. A mai napig egyetlen szó sincs az akadémia honlapján, hogy a fiamat a világ egyik legjobb csapata szerződtette – magyarázta az igazgató, aki nem tud róla, hogy az állása veszélyben lenne. – Ehelyett szándékosan gerjesztik a hangulatot Matyival szemben, aki nehezen viseli a helyzetet. A vezetés tudott a döntésünkről, az ő külön kérésük volt, hogy a bejelentéssel várjuk meg a döntőt, senkit sem akartunk megvezetni, és ez a trikós történet is fel lett fújva. Matyin egy olyan póló volt, amin a Puskás Akadémia és a Barcelona neve is szerepelt, ezzel érzékeltetve, hogy honnan hová jutott. A hírekkel ellentétben senkit sem provokált, sőt éppen a Real képviselői voltak igen arrogánsak. Azzal vádolták Matyit, hogy fél megmutatni magát, miközben lázas betegség miatt játszott csak keveset a tornán.

Olvasói sztorik