Hírek

Tajti Mátyás a Barcelonát választotta

A Puskás Akadémia fiatal tehetsége mégsem a Real Madridhoz, hanem a katalánokhoz szerződött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia ifjú tehetsége, a 15 éves Tajti Mátyás eldöntötte, hogy mégsem a Real Madridot választja, hanem a nagy rivális katalán Barcelonát – írja a Blikk.

– Véget érhetnek a találgatások, immár nem titok, Matyi a Barcába igazol. Alá is írtuk a szerződést, amely három évre szól – mondta ifj. Tajti József, a középpályás édesapja, a Puskás Akadémia szakmai igazgatója. – Szempontunkból annak sincs jelentősége, hogy a Barcát kizárták az átigazolásokból, ugyanis a mi megállapodásunk már a döntés meghozatala előtt megszületett.

Hónapok óta húzódott az ügy, a két nagy spanyol klub versenyt futott Tajtiért, az egyik legnagyobb tehetségnek tartott magyar futballistáért. Járt Barcelonában és Madridban, mindkét helyen tesztelték tudását, és úgy ítélték meg, érdemes szerződtetni, de a szabályok miatt az átigazolással meg kell várnia a 16. születésnapját, 2014. június 2-t.

– Be kell vallani, hogy Matyit a szíve a katalán fővárosba húzta, ő mindig is a Barcelonában szerette volna folytatni pályafutását. Ezt sokan nem akarták megérteni, de szerencsére akadtak olyanok, köztük Orbán Viktor, akadémiánk alapítója, akik a fiam elképzeléseit mindennél fontosabbnak tartották – tette hozzá a büszke édesapa.

A döntés meglepő, a legtöbben biztosra vették, hogy a Real Madriddal szoros kapcsolatot ápoló Puskás Akadémiából az útja kizárólag a spanyol fővárosba vezethet.

Olvasói sztorik