Hírek

Gomes a BL-csoportkörbe viszi a Videotont

Az edző száz százalékig biztos benne, hogy megoldják a problémáikat; télen változások lehetnek a keretben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A www.vidi.hu-nak adott terjedelmes interjújában Jose Gomes, a csapat vezetőedzője elmondta, hogy a gyengébb őszi szereplés ellenére nem mondott le céljairól, és beszélt a problémák gyökeréről is.

– A legnagyobb gondot a sérülések jelentették ősszel, ez viszont egy olyan faktor, amit nem lehet befolyásolni. Ennek eredményeképp változtatnunk kellett a csapaton, a játékon, hiszen Kokó személyében például az egyik legkombinatívabb játékosunk esett ki hosszú időre. A változtatások eredményességéhez viszont mindig idő kell. Igazából ebben a helyzetben minden mondat mentegetőzésnek tűnhet, holott nem akarok mentegetőzni: a lényeg az, hogy továbbra is hiszünk abban, hogy elérjük a céljainkat, a megoldás a kezünkben van. Az ősz végére mindenki nagyon csalódott lett, a játékosok, a szurkolók, mindenki, ez érthető. De meg kell oldanunk a problémákat, és újra győzelemmel lehozni a meccseket. Ezen kívül, már januárban el kell kezdenünk felkészülni a nyári, európai megmérettetésre is. Továbbra is feltett szándékom ugyanis, hogy a Videoton FC-t a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezessem. Ahhoz, hogy ezt elérjük, már most tennünk kell lépéseket – mondta.

A tréner azt mondja, pontosan tudja, hogy a megújuláshoz mely játékosokra van szüksége, de hangsúlyozta azt is, hogy a döntés a tulajdonosoké.

– Az ősz azt mutatta meg, hogy szükség van változtatásokra a csapatnál. A nyári nemzetközi szereplés miatt is cselekednünk kell télen, hiszen amennyiben elérjük a célunkat, és indulhatunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, nem lesz időnk arra, hogy igazoljunk. Pontosan tudjuk, milyen játékosokra van szükségünk, de ebben a kérdésben az utolsó szó ugyebár a tulajdonosoké. Amennyiben egyetértenek a véleményemmel, fogunk változtatni. De tudni kell, amint kinyílik az átigazolási piac, bármi megtörténhet, megjelenhet egy klub, hogy a te játékosodat akarja, és ha még jó pénzt is kínál, eladod, a foci ugyanis nem csak sport, egy sok nézővel rendelkező szenvedélyes sport, hanem üzlet is egyben. Ez pedig megint egy új helyzet. A magyar futballnak és a Vidinek is az az érdeke, hogy részt vegyen a játékospiac mozgásában, azzal tudja a saját helyzetét is dinamizálni. De, hogy egy mondatban válaszoljak, úgy gondolom, lesznek változások, amint lehetőségünk nyílik rá – tette hozzá.

A teljes interjút itt olvashatják.

Olvasói sztorik