NB I

A fehérvári aréna is megújul

Nettó kilencmilliárd forint jut a Sóstói Stadion felújítására.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rendkívüli közgyűlést tartott pénteken délelőtt Székesfehérvár önkormányzatának közgyűlése, ahol Cser-Palkovics András polgármester bejelentette a kormány szerdai döntését, amely szerint nettó kilencmilliárd forintból felújítják a Sóstói Stadiont.

A közgyűlésen meghívottként Vígh László kormánybiztos a többi között elmondta: 2014-ben és 2015-ben is 4,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre a stadion rekonstrukciójára, amely azt követően is a város tulajdonában marad. A felújítás során mind a négy oldalról befedik a lelátókat, és a főépületet az eredeti tervek szerint megmagasítják.

A főlelátóval szemközti oldalon elbontják az úgynevezett földlelátókat, hogy statikailag is eleget tegyenek a fedett nézőtér előírásainak. A tervezés és a kivitelezés során a FIFA és az UEFA szakmai útmutatásait is figyelembe veszik. Az átadást 2015 végére tervezik, a 13 ezres befogadóképességű stadion az UEFA négycsillagos besorolásának felel majd meg, az Európa-bajnoki, illetve a Bajnokok Ligája-döntő kivételével minden további mérkőzésnek otthont adhat majd.

Elhangzott az is, hogy nem csak sportlétesítmény, hanem a fehérvári polgárok közösségi tere is lesz a Sóstói Stadion, amely több kulturális rendezvénynek is otthont adhat a későbbiekben – írja a feol.hu.

Vígh László kormánybiztos a vidi.hu oldalon elmondta, hogy a tervezést szeretnék láthatóvá tenni a szurkolók előtt, hiszen más projektek esetében azt tapasztalták, hogy érdeklik az embereket az aktuális állapotok. A tervezés azt is el fogja dönteni, hogy mikor indulhatnak azok a munkálatok, amelyek miatt egy ideig nem lesz használható a terület. A klub, a város és a kormány közötti egyeztetések is befolyásolják, hogy mikor kezdődhet el a kivitelezés, konkrét dátumot egyelőre még nem tudnak mondani.

Olvasói sztorik