Hírek

Disznóval üzentek Husztiéknak

Pénteken igazi derbi vár a Hannoverre; Köteles Lászlóék az Anderlechtet fogadják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – Parázs meccs vár Husztiékra

A német első osztályban öt meccs óta nyeretlen Huszti Szabolcs csapata. A Hannover ezúttal a sereghajtó Braunschweiget fogadja. A második vonalban dobogón álló Greuter Fürth a Paderborn együttesét látja vendégül, minden bizonnyal Korcsmár Zsolttal és Stieber Zoltánnal a soraiban. Hajnal Tamás együttese, az utolsó helyen álló Ingolstadt a hatodik Aalen ellen javíthat gyenge pozícióján.

Az orosz élvonalban szereplő, Koman Vladimirt foglalkoztató Ural a szintén a tabella második felében tanyázó FK Rosztovot látja vendégül.

Otigba Kenneth csapata, a holland első osztályban szereplő Heerenveen az utolsó előtti Waalwijk együttesével csatázik.

Az előző fordulóban a sérüléssel bajlódó Filkor Attilát nélkülöző Chateauroux a Nancy vendége lesz a francia másodosztályban.

Szombat – Lovrencsics jó formája is kellhet

A sérüléssel bajlódó válogatott játékos, Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion a Chelsea vendége lesz az angol élvonalban. A másodosztály szombati játéknapján Varga József csapata, a Middlesbrough a Watfordot látja vendégül. A Bolton a Millwall-t fogadja, a hazaiaknál Bogdán Ádám ezen a héten kezdte el a rehabilitációját.

A német Bundesligában Szalai Ádám csapata, a Schalke ezúttal a Werder Bremen ellen bizonyíthat. A másodosztályban Király Gábor juthat szóhoz, az 1860 München a Bielefeld vendége lesz.

Az orosz első osztályú Dinamo Moszkva a Szamara otthonába látogat. Az egyelőre kérdéses, hogy Dzsudzsák Balázs kezdőként kap-e helyet a vendégeknél. Pintér Ádám együttese nincs könnyű helyzetben: az utolsó előtti Tom Tomszk a második helyezett Lokomotiv Moszkvával méri össze erejét.

Az osztrák élvonalban légióskodó Sáfár Szabolcsot sérülés miatt kellett lecserélni az előző fordulóban. Klubja, az Innsbruck a Neustadt együttesét látja vendégül.

Belgiumban Vass Ádámé lesz a főszerep szombaton: az őt foglalkoztató, utolsó előtti helyen álló Oostende az utolsó Mons-t fogadja.

A holland első osztályban Németh Krisztián ezúttal a Go Ahead Eagles ellen bizonyíthat, míg az Adorján Krisztiánt foglalkoztató Groningen a Heracles vendége lesz.

Izraelben a Bnei Yehuda a Hapoel Tel Aviv csapatát látja vendégül. A hazaiaknál Hrepka Ádám kimarad, az előző fordulóban ugyanis gólja mellé egy piros lapot is begyűjtött.

A lengyel bajnokság 16. fordulójában a kiváló formában játszó Lovrencsics Gergő a Chorzow ellen növelheti góljai számát. A Lech Poznan egy esetleges sikerrel felzárkózhat a dobogósok mögé.

Az olasz másodosztályú Carpi a Crotonét látja vendégül. A hazaiak kapusa, Kovácsik Ádám az előző fordulóban is remekelt, a Trapani ellen idegenben úszta meg kapott gól nélkül a bajnokit. Feczesin Róbert ismét teljes értékű munkát végez a Padova együttesénél, így Laczkó Zsolttal együtt ott lehet a Reggina elleni idegenbeli bajnokin.

Vasárnap – Köteles ezúttal az Anderlecht ellen

A Bodor Boldizsárt és Babos Gábort is soraiban tudó NAC Breda a PSV Eindhovent látja vendégül a holland élvonal vasárnapi rangadóján.

Az Európa Ligában is parádésan menetelő, Gulácsi Pétert foglalkoztató osztrák Salzburg a sereghajtó Admira vendége lesz.

Köteles László csapata is veretlen még az EL-ben. A magyar kapusra ezúttal a belga bajnokság rangadóján várhat főszerep, az Anderlechtet fogadják.

A dán bajnokság hatodik helyén álló, Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Odense a tizedik helyezett Vestsjaelland csapatát látja vendégül.

A görög élvonal listavezetője, a Megyeri Balázst is soraiban tudó Olimpiakosz a második helyezett PAOK ellen lép pályára.

Tőzsér Dániel csapata, az olasz élvonalbeli Genoa a Verona ellen folytathatja győzelmi sorozatát.

Svájcban kupafordulót rendeznek: Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion a Luzern otthonába látogat. A két csapat múlt hétvégén a bajnokságban is találkozott egymással, akkor a Sion hazai pályán aratott 3-0-s győzelmet.

Hétfő – Svábék a St. Palihoz látogatnak

Sváb Dániel és a Cottbus hétfőn lép pályára a német másodosztályban: a kiesőhelyen tanyázó együttes a St. Pauli vendége lesz.

Olvasói sztorik