Hírek

Ma is gólerősek voltak a magyarok

Légiós-körkép: külföldön játszó honfitársaink vasárnapi teljesítménye, eredményei.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Cikkünkben a vasárnapi magyar érdekeltségű találkozókat foglaljuk össze.

A holland bajnokság vasárnapi játéknapján Adorján Krisztián csapata, a Groningen a Németh Krisztiánnal felálló Rodát fogadta. A vendégeknél Németh kezdőként 55 percet töltött a pályán, míg honfitársa a kispadról nézte végig a hat gólt hozó, 3-3-as döntetlennel záródó találkozót. A Heerenveen 2-0-s vereséget szenvedett az Utrecht otthonában. Otigba Kenneth, a vendégek magyar védője végigjátszotta a találkozót.

Az orosz másodosztályban a Priskin Tamást foglakoztató Alanyija a Nalchik együttesét győzte le 1-0-ra. A hazaiak találatát a magyar támadó szerezte a 70. percben, majd tíz perc múlva lecserélte edzője.

Huszti Szabolcs büntetőből szerzett gólja is kevés volt a Hannovernek a Werder Bremen otthonában. A magyar játékos a 20. percben talált a kapuba, de csapata így is 3-2-es vereséget szenvedett a német élvonalban. Király Gáborral a kapuban maradt alul 3-1-re a másodosztályú 1860 München a Dresden ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=En9BtuvPCsU

Az olasz első osztályban a Genoa a Lazio otthonában aratott 2-0-s győzelmet. A vendégeknél Tőzsér Dániel kerettag volt, de nem lépett pályára.

A 94. percben szerzett góllal győzte le az Anzsi Mahacskala együttesét a Koman Vladimirt is foglalkoztató FK Ural. A magyar középpályás a 83. perctől volt a pályán.

Lovrencsics Gergő ismét főszerepet vállalt a lengyel Lech Poznan győzelmében: a magyar válogatott játékos a 65. percben egyenlítette ki a Gornik elleni bajnokit, utána fordított 3-1-re a Poznan.

Olvasói sztorik