Hírek

Magyaros rangadók hétvégéje

Oroszországban és Hollandiában is összecsapnak honfitársaink.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – bemelegítésnek hat meccs

A szerdai kupavereség után a bajnokságban javíthat a holland NAC Breda. Az élvonal 12. fordulójában Bodor Boldizsár és Babos Gábor együttese a sereghajtó Waalwijk vendége lesz.

Az olasz másodosztály utolsó előtti helyén álló, Laczkó Zsoltot, és a sérüléssel bajlódó Feczesin Róbertet is foglalkoztató Padova a Spezia csapatával mérkőzik. Kovácsik Ádám együttese, a Carpi a zsinórban négy döntetlent játszó Trapani ellen lép pályára, idegenben.

A német másodosztály 13. fordulójának nyitónapján a Sváb Dánielt foglalkoztató Energie Cottbus a Bochumot fogadja, míg Hajnal Tamás csapata, az utolsó helyen álló Ingolstadt a Paderborn együttesénél vendégeskedik.

A francia másodosztályban szereplő Chateauroux a Clermont együttesét látja vendégül. A hazaiaknál Filkor Attila az előző fordulóban ismét kezdőként jutott szóhoz.

Szombat – magyar párharc Oroszországban

Az angol élvonalban Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion a Crystal Palace-t fogadja. A másodosztályban a sérült Bogdán Ádámot nélkülöző Bolton a Bournemouth vendége lesz, míg Varga József csapata, a Middlesbrough a Blackburn otthonába látogat.

A német Bundesliga 11. fordulójában Szalai Ádám együttese, a Schalke ezúttal a Hertha BSC vendége lesz. A másodosztály harmadik helyére visszacsúszó, Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot is foglalkoztató Greuter Fürth az Erzgebirge Aue otthonában lép pályára.

Az orosz élvonalban magyar rangadót rendeznek: a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva a Tom Tomszkot látja vendégül. A vendégeknél Pintér Ádám harcolhatja ki a kezdőbe kerülést.

Ausztriában mindkét kapusunk szombaton juthat szóhoz: Gulácsi Péter és a listavezető Salzburg a Strum Graz ellen lép pályára hazai környezetben. Sáfár Szabolcs csapata, az utolsó előtti Innsbruck pedig a második helyen álló Ried vendége lesz.

Vass Ádám együttese, a belga Oostende a Kortrijk együttesével méri össze tudását az élvonal 14. fordulójában. Köteles Lászlóék is idegenben szerepelnek: a Genk a nyeretlen Mons vendége lesz.

A dán első osztály negyedik helyén álló, Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Odense a második helyezett Aalborg otthonában teszi tiszteletét.

Hrepka Ádám klubja, a Bnei Yehuda a Beitar Jeruzsálemmel találkozik az izraeli bajnokság nyolcadik fordulójában.

A svájci FC Sion magyar válogatott játékosa, Vanczák Vilmos ezúttal a Luzern elleni bajnokin bizonyíthat.

Vasárnap – Krisztiánok csatája

A német élvonalban Huszti Szabolcs együttese, a Hannover a Werder Bremen ellen javíthat a négy meccs óta tartó nyeretlen szériáján. A másodosztályban Király Gábor csapata lép pályára: az 1860 München a Dynamo Dresdent fogadja.

A holland első osztályban is magyarok mérik össze tudásukat: a Groningen–Roda bajnokin a hazaiak támadója, Adorján Krisztián a vendégek remek formában lévő magyarjával, Németh Krisztiánnal rendezhet gólpárbajt. A szerződését nemrég 2016-ig meghosszabbító Otigba Kenneth az Utrecht otthonába látogat a Heerenveen csapatával.

A lengyel élvonal csütörtöki játéknapján vereséget szenvedő, Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan a Gornik Zabrze együttesét látja vendégül.

Az orosz élvonalban Koman Vladimir együttese, az Ural a sereghajtó Anzsi Mahacskala vendége lesz. A másodosztály második helyén álló, Priskin Tamást is soraiban tudó Alanyija a Nalcsikot fogadja.

A Tőzsér Dánielt is foglalkoztató, olasz első osztályú Genoa a Lazio vendége lesz a 11. fordulóban. Novothny Soma harmadosztályú csapata, a Paganese a L’Aquila vendége lesz.

Leandro klubja, az Omonia Nicosia a Nea Salamina ellen lép pályára a ciprusi élvonal nyolcadik fordulójában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik