Hírek

Kiütéses sikert arattak Gulácsiék

Szerdai légiós-körképünk kupameccseket és bajnoki találkozókat egyaránt tartalmaz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Cikkünkben a szerdai kupamérkőzéseket, illetve bajnokikat nézzük át.

Magyar idő szerint szerda délelőtt lépett pályára a Koman Vladimirt is soraiban tudó Ural a harmadosztályú Toszno otthonában. A találkozón 120 percig nem született gól, így büntetőpárbajban dőlt el a továbbjutás sorsa. A magyar válogatott középpályása értékesítette saját tizenegyesét, azonban a társak többször is hibáztak, így végül az alacsonyabb osztályú ellenfél jutott tovább az 5-3-ra végződő büntetőpárbajban. Pintér Ádám csapata, a Tom Tomszk a második ligás Orenburg vendége volt: a találkozón 117 percet kellett várni az első és egyben utolsó gólra, mellyel Pintérék harcolták ki a továbbjutást. A magyar játékos kezdőként 72 percet töltött a pályán.

Délután Dzsudzsák Balázson és a Dinamo Moszkván volt a sor a másodosztályú Szaljut otthonában: a moszkvai sztárklub nagy meglepetésre azonban nem bírt alacsonyabban rangsorolt ellenfelével, és 1-0-s vereségével búcsúzott a további küzdelmektől. Dzsudzsák Balázs kezdőként lépett pályára, az 57. percben cserélték le.

A Holland Kupa szerdai játéknapján a Németh Krisztiánt is foglalkoztató Roda a PSV Eindhoven otthonába látogatott. A két csapat múlt hétvégén találkozott egymással legutóbb, akkor a Roda a magyar támadó góljával nyert 2-1-re. Ezúttal Németh nélkül is jól ment a csapatnak, idegenben aratott 3-1-es győzelmet és jutott tovább. Adorján Krisztiánnal a kezdőben lépett pályára a Groningen a harmadosztályú Capelle ellen. A magyar támadó egy félidőt töltött a pályán, csapata 2-0-s sikerrel lépett tovább.

A belga élvonal hétközi fordulójában ismét kapott gól nélküli mérkőzést tudhat maga mögött a Genk kapusa, Köteles László. Együttese 1-0-s sikert aratott a Kortrijk ellen. Vass Ádám kezdőként 59 percet töltött a pályán az Oostende Anderlecht elleni 3-0-s veresége alkalmával.

Kettős győzelemmel jutott tovább az Olimpiakosz a Fokikosz ellen a Görög Kupában. A visszavágón elért 5-3-as siker alkalmával Megyeri Balázsnak szavazott bizalmat a szakmai stáb.

Gulácsi Péter őrizte a Red Bull Salzburg kapuját a másodosztályú Kapfenberg ellen az Osztrák Kupában. A találkozón 7-1-es sikert aratott az első osztály listavezetője.

Vadócz Krisztián együttesének nem sikerült a továbbjutás a Dán Kupában: az Odense a Köbenhavn ellen otthonában maradt alul 4-3-ra.

Tőzsér Dániel nélkül nyert 1-0-ra a Genoa a Parma ellen az olasz bajnokság 10. fordulójában.

Még kedden este lépett pályára Hollandiában Bodor Boldizsár és Babos Gábor csapata, a NAC Breda. A házigazda Cambuur a szünetben már 2-0-ra vezetett, de a szünet után a vendégek egyenlítettek. A hosszabbítás nem hozott döntést, ezért tizenegyespárbajra került sor. A hazaiak egyszer hibáztak, a vendégek kétszer, úgyhogy a Cambuur 5-4-re nyert. A magyarok közül a rutinos kapus a kispadról nézte végig a meccset, Bodor viszont kezdő volt, és kilencven percet töltött a pályán, a hosszabbítás kezdetén cserélték le.

A tizenegyespárbaj megtekinthető az alábbi videón:


CambuurNAC by goalsandmore

Légiósaink szerdai programja ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik