Hírek

Három magyar gól

Gyűjtőcikkünkben külföldön játszó honfitársaink szombati teljesítményéről, eredményeiről olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban. Cikkünkben a szombati magyar érdekeltségű találkozókat foglaljuk össze.

Az orosz élvonalban Dzsudzsák Balázs együttese, a Dinamo Moszkva a Pintér Ádámot is foglalkoztató Tom Tomszkot látta vendégül. A hazaiak 1-0-s győzelmet arattak. Pintér Ádám az 58., Dzsudzsák Balázs pedig a 74. percben állt be csereként.

A német másodosztályban kiütéses sikert aratott a Korcsmár Zsoltot és Stieber Zoltánt is kezdőként pályára küldő Greuter Fürth. A csapat az Erzgebirge Aue otthonában nyert 6-2-re. Stiber Zoltán gólt is szerzett, az 56. percben büntetőből volt eredményes. Mindkét magyar végigjátszotta a mérkőzést.

Szalai Ádám 26. percben lőtt góljával szerezte meg a vezetést a Schalke 04 a Hertha Berlin ellen. A német együttes végül 2-0-ra nyert a Bundesliga 11. fordulójában. A magyar támadónak ez volt a negyedik találata az idei bajnokságban.

https://www.youtube.com/watch?v=B_kWnIgBt4Y

Angliában a West Bromwich Albion a sérült Gera Zoltán nélkül győzte le 2-0-ra a Crystal Palace együttesét. A második vonalban Varga Józseffel a kezdőben kapott ki 1-0-ra a Middlesbrough a Blackburn otthonában. A magyar középpályás 72 percet töltött a pályán. A szintén sérüléssel bajlódó Bogdán Ádámot nélkülöző Bolton 2-0-ra győzte le a Bournemouth csaptát.

Az izraeli bajnokság nyolcadik fordulójában a Hrepka Ádámot is foglalkoztató Bnei Yehuda a Beitar Jeruzsálem vendége volt. A mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, a magyar támadó 32. percben szerzett találatával. Az előnyt sajnos nem sikerült megtartani, a második félidőben fordított a Beitar, ráadásul Hrepkát a 75. percben még ki is állították.

Rangadót nyert a görög élvonalban Megyeri Balázs csapata, az Olympiakosz a Panathinaikosz otthonában. Az 1-0-s vendégsikerrel végződő találkozót a kispadról nézte végig a magyar kapus.

A Vanczák Vilmost is foglalkoztató svájci Sion magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Luzern ellen. A magyar válogatott védője végigjátszotta a találkozót.

Sáfár Szabolcsot a félidőben le kellett cserélni a Ried elleni bajnokin. A magyar kapus egy gólt kapott az osztrák bajnoki első félidejében, míg az őt váltó csapattárs háromszor kapitulált, így végül 4-0-s vereséget szenvedtek. A listavezető Salzburg kapusának, Gulácsi Péternek jobban sikerült a hétvége: csapata 1-0-s győzelmet aratott a Sturm Graz ellen.

A belga élvonalban Vass Ádám nem jutott szóhoz a 2-0-s vereséget elszenvedő Oostende csapatában. Köteles László együttese, a Genk viszont a magyar kapussal a gólvonalon aratott 3-2-s sikert a Mons otthonában.

Vadócz Krisztián a 32. percben csereként állt be az Aalborg otthonában 1-0-s vereséget szenvedő Oodense csapatába.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik