Hírek

Dzurják Józsefet ünnepelték

„Hihetetlen, hogy húsz év után is így emlékeznek rám, és ilyen szeretettel fogadtak.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden hazatért Ciprusról az egykori kiváló csatár, Dzurják József, akit azért hívtak meg, mert kereken húsz évvel ezelőtt nyert bajnoki címet az Omonia Nicosia csapatával. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már az utazás ténye is különlegességet jelentett, hiszen most először kapott engedélyt az orvosaitól ilyesmire, amióta három éve gyógyultnak nyilvánították súlyos betegségéből.

– A hazai mérkőzésen köszöntöttek, emlékplakettet kaptam, a volt csapatársaim szerveztek egy vacsorát, találkozhattam a régi barátokkal, szóval minden estére volt programom, meghívásom – mesélte Dzurják. – Napközben harminc fok volt, de este már kellett egy pulóver. Szerepeltem a tévében, és készültek újságcikkek is, hihetetlen, hogy húsz év után is így emlékeznek rám, és ilyen szeretettel fogadtak. Persze, voltam bajnok, kupagyőztes és gólkirály is, de azt mondják, több ilyen játékos is volt, de néhánynak már a nevére sem emlékeznek. Ez az utazás is azt mutatja, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ha jelenleg is dolgoznék valahol, akkor nem tudtam volna elmenni.

Az egykori csatár legutóbb Zalaegerszegen tevékenykedett Simon Antal másodedzőjeként, de az anyagi gondokról és játékos-demonstrációkról elhíresült klubtól néhány héttel ezelőtt elküldték őket.

– Március végén kerültünk oda tűzoltásképpen, és sikerült is felkavarni valamennyire az állóvizet, hiszen gond nélkül bent tudtuk tartani a csapatot az NB II-ben – emlékezett Djurják József. – Nyáron sajnos anyai dolgok miatt nem tudtunk úgy igazolni, ahogy akartunk, de megfelelő türelem esetén ezzel a kerettel is teljesítettük volna az elvárást, az első két hely valamelyikét, ha a fizetések rendben lettek volna. Jelenleg még nekem is tartozik a klub. Nagyon nehéz körülmények voltak ilyen szempontból, a mi időszakunkban is előfordult, hogy a külföldi játékosok sérültet jelentettek, mert nem kaptak fizetést. Nehéz volt így dolgozni, az elnök úrnak pedig nem volt türelme, a szép tavaszi menetelés ellenére az új szezonban öt mérkőzés után megköszönte a munkánkat.

Az 51 éves Dzurják játékosként és edzőként is megfordult Diósgyőrben és a Ferencvárosnál. Szombaton mindként csapat lezárt egy-egy sorozatot a bajnokságban, éppen az egymás elleni meccsen. A borsodiak klubtörténeti jelentőségű sikerszériájának a szokatlanul hosszú nyeretlenséget produkáló Fradi vetett véget.

– Dicséretes a Diósgyőr teljesítménye. Érdekesség, hogy Sisa Tibor ugyanazokat a dolgokat szerette volna elérni a csapatátalakításban, ami a mostani vezetőedző meglépett, de neki nem engedték – árulta el a miskolciak korábbi másodedzője. – Nagyon jó kis csapat van alakulóban, nem gondolom, hogy ez a vereség megtörné őket. A Fraditól ki lehet kapni. A DVTK-nál olyan keret alakult ki, és olyan az anyagi háttér, hogy szerintem végig versenyben lesznek a dobogóért. Ami a Fradit illeti, bízom benne, hogy ezzel a sikerrel kilábaltak abból a rossz szériából, amit szerintem nem lehet kizárólag Akeem Adams tragédiájára fogni. Egy meccset elvesztettek amiatt, de a sorozatos eredménytelenségben más dolgok is közrejátszhattak. Szintén elég erős keretük van, de a végelszámolásnál nagyon fog hiányozni, hogy a hátsó régióba tartozó csapatok ellen pontokat vesztettek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik