NB II

Ennyire nem súlyos a helyzet

A ZTE FC elnök-tulajdonosa, Nagy Ferenc megérti a játékosok szerdai akcióját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ZTE FC ma délelőtti edzésén ott volt Nagy Ferenc elnök is, aki szerda este érkezett haza és csütörtök reggel értesült a csapat figyelemfelkeltő demonstrációjáról. A klub tulajdonosa előbb tájékozódott a részletekről, majd a zaol.hu oldalon azt nyilatkozta, hogy a klubnál mindenki azon dolgozik, hogy a helyzet normális kerékvágásba kerüljön.

– Annyi kiderült, hogy az egyik játékos születésnapját ünnepelték közösen az öltözőben, és közben a csapat úgy döntött, hogy tart egy figyelemfelkeltő akciót, majd tudomásom szerint nyolcan vagy tízen úgy határoztak, hogy ők az öltözőben alszanak a fizetések csúszása miatt – mondta Nagy Ferenc, aki az első zalaegerszegi klubilletékes, aki mindezt elismeri. – Ha valaki nem kapja meg a juttatását időben, igenis gondot okoz, és emberileg meg tudom érteni az akciót. A játékosokkal csütörtök délelőtt beszéltem, elmondtam nekik, mindenki azon dolgozik a klubnál, hogy a helyzet a normális kerékvágásba kerüljön.

Az elnök úgy vélekedett, hogy a helyzet szerinte annyira nem súlyos, hogy ilyen demonstrációt vonjon maga után, de emberileg érthető.

– Tudomásom szerint egy-másfél havi pénzzel tartozunk, hiszen a tartozás egy része már törlesztésre került – folytatta Nagy Ferenc. – Azt gondolom, más kluboknál is előfordul hasonló eset, de nekünk sem örömteli, hogy nem tudtuk időben kifizetni azt a juttatást, ami egyébként jár a játékosoknak. Azt gondolom, a helyzet annyira azért nem súlyos, hogy egy ilyen demonstrációt vonjon maga után, de kétségtelen, hogy emberileg érthető. Szeretném hangsúlyozni, hogy az elmúlt tíz évben ha akadtak is csúszások a ZTE FC-nél, a klubtól senki sem távozott anélkül, hogy ha esetenként késéssel is, de az összes járandóságát meg ne kapta volna. Most is fizetni fogunk, arról pedig szó sincs, hogy sztrájk lenne a csapatnál. A csapat együtt van, ez az akció is ezt mutatja, és mindenki készül a Szolnok elleni, szombati mérkőzésre. A szakvezetővel is erről beszéltem, és fel sem vetődött más lehetőség.

Olvasói sztorik