NB II

Feljutó helyen a hajdúságiak

Az NB II tizedik fordulójában: Balmazújváros–Zalaegerszeg 2-0.

Kapcsolódó cikkek

NB II, 10. forduló
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Zalaegerszegi TE 2-0 (0-0)
Balmazújváros. Játékvezető: Kovács J.
Balmazújváros: Mester – Bokros, Oláh G., Kiss L., Forgács – Kónya (Szöllősi, 65.), Nagy R. (Belényesi, 86.), Demjén, Tóth I D. (Karacs, 84.), Müller – Urbin. Edző: Híres Gábor
ZTE: Vlaszák – Nánási, Szegleti, Hajdú, Preklet – Kulcsár, Kovács G., Nagy Z., Sluka (Holdampf, 61.) – Frizoni (Bíró, 56.), Babati. Edző: Lendvai Miklós
Gólszerzők: Müller (63.), Urbin (83.)
Kiállítva: Kovács G. (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 6. percben Babati lőtt 23 méterről, a labda nem sokkal kerülte el a rövid felső sarkot. Újabb hat percet kellett várni a következő helyzetre, ekkor egy hazai szöglet után alakult ki kisebb kavarodás a zalaegerszegi kapu előtt, de a védők tisztázni tudtak – derül ki az onlajnok.com tudósításából.

A 25. percben Müller beadása találta meg Tóth Dánielt, aki a hosszút vette célba, de lövését fogta Vlaszák. Két perccel később Demjén lőtt 18 méterről, alig mellé. A 41. percben nagyon közel került a vezetés megszerzéséhez a hazai együttes: Tóth készítette le a labdát Kónyának, akinek lövése elakadt a kapu előtt helyezkedő Urbinban, ám a támadó 12 méterről mellé lőtt.

A második félidőben is támadásban maradt a Balmazújváros: az 53. percben Oláh távoli lövése pattant meg Urbinon, így szállt centikkel mellé a labda. Tíz perccel később már semmi sem mentette meg a vendégeket: Müller passzolt Urbinhoz, aki visszajátszotta a labdát a feladónak, Müller pedig hét méterről kilőtte a hosszú sarkot.

A 70. percben még nehezebb helyzetbe került a ZTE: Kovács Gergő lépett oda keményen Urbinnak, amiért megkapta második sárga lapját. Az emberelőnyt ki is használta a Balmazújváros: a 83. percben Tóth passzolta el a labdát a kifutó Vlaszák mellett, érkezett Urbin, aki az üres kapuba helyezett. Két perccel a vége előtt meglehetett volna a harmadik is, de Karacs lekészített labdáját az iménti gólszerző egy védőbe lőtte.

Több gól már nem esett, így a Balmazújváros tíz fordulót követően a második helyről várja a folytatást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik