NB II

A ZTE nyerte a középcsapatok meccsét

Az NB II 11. fordulójában: Zalaegerszeg–Gyirmót 3-1.
NB II, 11. forduló
Zalaegerszegi TE FC – Gyirmót FC 3-1 (1-1)
Zalaegerszeg. Játékvezető: Botló
ZTE: Jahics – Preklet (Szegleti, 87.), Nánási, Bogunovics, Hajdú N. – Sluka (Holdampf, 79.) – Simonfalvi, Grbics – Kulcsár K., Pavicsevics (Frizoni, 57.), Babati. Edző: Lendvai Miklós
Gyirmót: Holczer – Sós M., Graszl, Kardos, Fejes J. – Egerszegi, Lázár P. – Cseri, Papp K. (Laki, 88.), Beliczky – Magasföldi (Oross, 49.). Edző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Pavicsevics (1., 47.) Frizoni (76.), illetve Beliczky (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tabellaszomszédok találkozóját, középcsapatok rangadóját hozta a szombati ZTE–Gyirmót.

A találkozó előtt köszöntötték a 75. születésnapját nemrég ünneplő Madár Gábort, a ZTE korábbi vezetőedzőjét, aki manapság is az utánpótlásban dolgozik.

A Gyirmót az első perc végén másodszor állhatott fel a középkezdéshez, hiszen mindössze negyven másodperc telt el a találkozóból, amikor Darko Pavicsevics hét méterről, éles szögből a hálóba lőtt (1-0). A ZTE támadókedve megmaradt, az ötödik percben Grbics közeli lövését Holczer Ádám lábbal védte, ez is nagy helyzet volt. Lendületben maradtak a csapatok, hazai oldalon mutatkozott némi mezőnyfölény, aztán a vendégek beszorultak saját térfelükre.

A 26. percben Simonfalvi tört be a büntetőterületen belülre, jól passzolt vissza az érkező Grbicsnek, aki jó helyzetből, tíz méterről gyatrán lőtt, mellé. A ZTE futballjában több volt az ötlet, de hiába, mert a befejezések pontatlannak bizonyultak. Pedig nem lehetett nyugodt a házigazda, ugyanis a gyirmóti Magasföldi kétszer is jó helyzetből lőhetett szabadrúgást, de végül nem ő vette be a zalai kaput. A negyvenedik percben Beliczky szép cselekkel játszotta tisztára magát, majd 17 méterről lágyan emelt a kapuba (1-1). A játék képe is változott, hiszen a Gyirmót a félidő hajrájában már veszélyesebben támadott.

A második felvonást is gyors góllal nyitotta a ZTE: a 47. percben Grbics szögletét megcsúsztatták, a hosszú oldalon Pavicsevics berobbant az üres területbe, és két méterről bepofozta a labdát a kapuba (2-1). Az 54. percben aztán Pavicsevics és Graszl összefejelt, mindketten a földön maradtak, és rövid ápolás után jelezték: a zalai csatárt le kell cserélni.

A folytatásban Sluka távoli lövései okoztak veszélyt, majd Babati szemfüles akciója is, amikor megtámadta a kapust és majdnem el is tudta csenni tőle a labdát. A ZTE viszont nem lehetett nyugodt, ugyanis a Gyirmót szépen építkezett támadásainál, aztán a 76. percben Grbics lövését a kapus védte, a kipattanóra Frizoni indult, és becsúszva, éles szögből látványos gólt szerzett (3-1). A zalai csapat ezzel eldöntötte a találkozót – tudósít a zaol.hu.

– Az első félidő legelején gólt rúgott a ZTE, ez rányomta a bélyegét a folytatásra, mert utána visszaálltak védekezni a hazaiak – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Péter Zoltán, a Zalaegerszeg egykori válogatott játékosa. – Meddő mezőnyfölénye volt a Gyirmótnak, amely egy nagyon szép egyéni alakításnak köszönhetően egyenlített. A második félidő elején a vendégeknek volt gólszerzési lehetőségük, de kihagyták, az ellentámadásból pedig betalált a Zalaegerszeg. Ezután próbálkozott a mezőnyben a Gyirmót, de a zalaiak jól védekeztek, majd egy hibát könyörtelenül kihasználva újabb gólt szereztek. Ezután is voltak lehetőségeik a vendégeknek, de a jobb helyzetkihasználásnak köszönhetően megérdemelten nyert a ZTE.

Olvasói sztorik