Hírek

Mindenki fedezékbe, Knézy elszabadult!

„Jézus Mária! Egyetlenegy konkrétum nem hangzik el ilyenkor soha. Hát ilyeneket én is tudok.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este a magyar válogatott lejátszotta utolsó világbajnoki selejtezőjét, Andorra ellen. A mieink 2-0-ra nyertek a félamatőr labdarúgók ellen, de a meccs nem erről marad emlékezetes. Nem is arról, hogy a 38 ezer férőhelyes Puskás Ferenc Stadionban alig-alig lézengtek az emberek. Talán a csapat teljesítményéről sem, de ha 10-0-ra nyert volna válogatottunk, az sem lenne gyógyír a szurkolók fájdalmára. Langyos estének ígérkezett, és sokan talán csak azért kapcsolták be a televíziót, hogy valamivel elüthessék az idejüket a fárasztó munkanap után.

Aztán jött valami, illetve valaki, aki áthúzta a számításaikat. Sajnos nem Tarmo Kink lőtt gólt a románoknak, és a magyar válogatott játékosai sem kényeztették el az érdeklődőket.

A műsorban ezúttal Ifj. Knézy Jenő sajátította ki magának a főszerepet, aki az egész mérkőzés alatt kendőzetlenül kritizált mindenkit. Az első félidőben Koman Vladimir volt az első számú célpontja.

„Koman nem érti, miért fordult el tőlük a közönség. Én meg téged nem értelek, Vladimir.”

„Koman Vladimir évekkel ezelőtt azt mondta, jobban érdekli őt az ukrán válogatott, mint a magyar. Azt kell, mondjam, ez sokszor látszik.”

Az első félidő a játék tekintetében érdektelenül telt, de a közvetítésben érzékelhető volt, hogy a riporterünket jobban leköti a mérkőzés, mint a válogatott futballistáit.

A második felvonásban a nemzeti tizenegy és Ifj. Knézy Jenő is sebességet váltott, ami talán közös pont, hogy csapatunkból és a kommentátorból is egy edző hozta ki a maximumot.

Csábi József kettős cserére szánta el magát, Csank János pedig a pálya szélén interjút adott.

„Talpra álltunk Marseille-ből is, ötvennégyből is. Az élet megy tovább. Fel kell állni, és előröl kezdeni. Küzdeni kell. Nem szabad túllihegni sem a győzelmet, sem a vereséget” – mondta Csank János.

Ez volt az a pont, amikor Knézynél elszakadt a cérna, és emelkedettebb hangnemben folytatta azt, amit az első félidőben elkezdett.

„Most már csak elmondom, mert böki a csőrömet: Istenem! Mekkora közhelyek voltak ezek! Föl kell állni a padlóról, a Jugó-pótselejtező után is felálltunk?! Könyörgöm, hol álltunk mi fel a padlóról Mexikó után? Hát sehol! Hol álltunk mi fel a jugoszlávok elleni pótselejtező után, amikor Csank János volt a szövetségi kapitány? Nem álltunk fel azóta sem! És ezek milyen dumák már, hogy majd újra kell kezdeni?! És akkor azt kell megtartani, ami jó, ami meg nem jó, azon javítani kell meg. Jézus Máriám… Egyetlen egy konkrétum nem hangzik el ilyenkor! Hát ilyeneket én is tudok mondani: meg a labda gömbölyű, még ezt is szokták mondani. Tényleg nem akarom bántani Csank Jánost, mert ugyanennek a közegnek a terméke ő is, de ha valaki visszahallgatja ezt az interjút, a semmit mondta el” – fröcsögött Knézy, a köztévé kommentátora.

Szerdán megkerestük Csank János volt szövetségi kapitányt, aki néhány mondatban reagált a kedd este elhangzottakra, bár hozzátette, nem látta a közvetítés felvételét.

– A labda gömbölyű, ezt mindenki tudja. Amit viszont én tudok, azt nem biztos, hogy tudja mindenki. Én nem tekintem ellenségemnek Ifj. Knézy Jenőt, de azt nem tartom sportszerűnek, hogy nekem csak három percem van, neki meg egész félidő jut – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Csank János.

Ebben a kifakadásban sok tényező szerepet játszhat. Azt viszont nem lehet elvitatni, hogy Ifj. Knézy Jenőnek igaza van. Amit Csank János (és az összes szakértő) elmondott, az igazából a szépen csomagolt semmi, ami csak arra jó, hogy kitöltse a műsoridőt.

A kérdés az, hogy hol ér véget a kommentátor hatásköre? Mit mondhat ki? Mit nem? Mit szólnak a főnökei hozzá? Kell-e neki szakmáznia? Talán Szalai Ádám őszintesége adta meg a lökést neki? Vagy csak az egyre kevésbé népszerű kommentátor lapot kért 19-re, és ezzel akart nagyobb hírnévre szert tenni?

A Rangadó.hu természetesen szerette volna megszólaltatni Knézyt is, mert kíváncsiak vagyunk, mitől gurult el a gyógyszere, minek tulajdoníthatók a kirohanásait. Szerda délelőtt megkerestük az MTVA sajtófőnökét, de azt a választ kaptuk, hogy nem szeretnék, ha Knézy Jenő kommentálná nekünk a kedd esti produkcióját.

Egy biztos: Knézy ellopta a show-t a játékosok elől. Sok új rajongóra tett szert, és a mérkőzés óta szinte mindenki csak róla beszél. A csapat és a végeredmény alig foglalkoztat valakit.

Olvasói sztorik