Hírek

Andorra meglepetésre készül

A miniállam csapata megszerezné első gólját a selejtezősorozatban; a mieinknél Kádár Tamás edzésbe állt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Koldo Álvarez, az andorrai válogatott szövetségi kapitánya hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: szomorú lenne, ha csapata rúgott gól nélkül zárná a világbajnoki selejtezősorozatot.

A magyar válogatott kedden 20 órától a Puskás-stadionban lép pályára utolsó csoportmeccsén, az ellenfél a kilenc kör után pont és rúgott gól nélkül álló Andorra lesz. A sorozat elején a mieink 5-0-ra győztek idegenben, az ellenfél edzője ennek ellenére bízik abban, hogy csapata meglepetést okozhat.

– Nehéz meccs vár ránk, mert ellenfelünk súlyos veresége ellenére még eséllyel pályázik a csoport második helyére – idézi Koldo Álvarez szavait az MLSZ honlapja. – Ha a magyar válogatott nem szerez gólt a meccs elején, számíthat arra, hogy a közönség ellene fordul, ez pedig azt jelentené, hogy csapatom jól végzi a dolgát. A tavalyi mérkőzésen túl nagy lelkesedéssel vetették játékba magukat futballistáim, ez hibákat szült, és ez vezetett a vereséghez. Azon a meccsen a magyarok keveset tettek a győzelemért, az andorrai hibákból született sok gól. Ellenfelünk egyénileg képzett játékosokból áll, mint amilyen Dzsudzsák vagy Koman, ők egy az egyben felülkerekedhetnek rajtunk. Az oldalról beérkező szabadrúgásokra külön oda kell figyelnünk, mert ellenfelünknek jól fejelő játékosai vannak.

Andorra szövetségi kapitánya a győzelemmel elégedett lenne, viszont nagyon csalódott lenne, ha rúgott gól nélkül kellene befejezniük szereplésüket a selejtezősorozatban.

Kádár edzésbe állt; az első gólig nehéz lehet

Csábi József megtartotta utolsó edzését a keddi selejtező előtt. Az Andorra ellen készülő válogatott tagjai hétfőn meccsnézést is beiktattak a programjukba, a Telkiben zajló U19-es UEFA felkészülési torna utolsó játéknapján figyelték a spanyolok elleni mérkőzésünket, ezzel párhuzamosan Csábi József és Szalai Ádám jelentős médiaérdeklődés mellett sajtótájékoztatót tartott az edzőcentrum épületében. Délután edzés várt a keretre, ezúttal már a kisebb bokasérüléssel bajlódó Kádár Tamás is a többiekkel gyakorolhatott, úgy tűnik, vállalni tudja a játékot Andorra ellen.

A tréning után Csábi József elmondta: a játékosok jól mozogtak, és több olyan taktikai elemet is begyakoroltak, ami döntő lehet a holnapi mérkőzésen.

– Jó irányba mennek a dolgok, a kedd estével remélhetőleg nem lesz probléma – mondta Csábi József, aki hozzátette: az első gólig nehéz lehet a mérkőzés, de meg lehet törni az andorraiakat.

Olvasói sztorik