Hírek

Így viccelődik a magyar

Összegyűjtöttük, milyen képekkel és poénokkal hangolnak a magyar szurkolók az interneten a hollandok ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Van Persie Akasztóról kapott csomagot, Dzsudzsák RollAirrel érkezett Amszterdamba.

Nemcsak a játékosok, a szurkolók egy része is a Facebookon hangol a ma esti holland–magyar mérkőzésre. A Rangadó.hu legújabb összeállításában a közösségi oldalon mind nagyobb népszerűségnek örvendő TrollFoci meccsel kapcsolatos posztjaiból, mémjeiből szemezgettünk.

”A tréfa egy pillanat, de egész órára hangulatot ad” – mondta egyszer Makszim Gorkij, orosz drámaíró. Remélhetőleg a humor ezúttal kilencven percet is megalapoz, és a lefújást követően is tudunk majd nevetni. A magyar-siker ugyan nem papírforma, ám nem is lehetetlen…

Ha más nem, Koplárovics Béla tudna erről mesélni. A kétszeres válogatott középpályás Manchester United ellen lőtt győztes gólja sokak számára ad erőt.

Ám az egykori zalaegerszegi szélső történeténél jóval közelebbi példa is akad, amivel a szurkolók egymást, és a csapatot is tüzelhetik. Az alábbi videóban a két évvel ezelőtti összecsapás magyar góljai arra emlékeztetnek, „jó elhinni, hogy a lehetetlen nem létezik”.

No de, ahhoz, hogy péntek este bármit láthassunk, Dzsudzsákéknak meg is kellett érkezniük Amszterdamba. A magyar szélső rollerezése sokakat megihletett.

A világbajnoki selejtezők során hét mérkőzésen nyolc gólt jegyző Robin van Persie játéka kulcskérdés lehet. A Manchester United támadója ennek megfelelően, a magyar mém-gyárosoknál is főszereplő. A drukkerek tréfásan, „meg is vették” a jó teljesítményt.

Aztán Amszterdamból a hét elején olyan hírek érkeztek, hogy a harmincéves csatár kisebb sérülés miatt tényleg kihagyni kényszerül majd az összecsapást. A legfrissebb beszámolók szerint azonban így is játékra jelentkezik. Talán csak az akasztói „alkut” akarja betartani. Talán nem… Torghellével kell megbeszélnie.

Egy meccs alakulásában sokszor a játékvezetők jóval nagyobb szerepet játszanak, mint kéne. A „futballtrollok” ezzel a lehetőséggel is számolnak…

A mérkőzés kapcsán természetesen Zombori Taktikus Sándor véleményét is kikérték.

Ráadásul hol máshol szállhatná meg az ihlet a magyar szakmai stábot, és a kellő kreativitás a játékosainkat, ha nem Hollandiában.

Olvasói sztorik