Hírek

Dzsudzsák boldog emlékei

A PSV Eindhoven színeiben négyből négyszer gólt lőtt a pénteki világbajnoki selejtező helyszínén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapja főoldalon foglalkozik a pénteki Hollandia–Magyarország világbajnoki selejtezővel. A címlapsztori lényege, hogy Dzsudzsák Balázs korábban sikeres éveket töltött ott, ahova most válogatottként ismét visszatér.

A cikk felidézi, hogy a magyar játékos annak idején négy alkalommal lépett pályára az Amsterdam ArenA-ban, és négy gólt szerzett ott, tehát boldog emlékekkel várja a nagyon fontos meccset. A magyar szurkolókban a várakozás és az izgalom keveredik, hiszen mindenki arról álmodik, hogy a csapat 1986 után ismét részt vehessen egy nagy tornán.

A legutóbbi világbajnoki ezüstérmes elleni győzelem lehetővé tenné, hogy az 1998-as, jugoszlávok elleni párharc után ismét pótselejtezőt játszhasson válogatottunk, de Egervári Sándor szövetségi kapitány sérülés miatt nem számíthat Gera Zoltán, Kovács István, Juhász Roland és Szalai Ádám játékára.

Dzsudzsák Balázs viszont ott lesz a pályán. Az orosz Dinamo Moszkva balszélsője korábban csaknem három és fél szezont töltött a PSV Eindhoven együttesében, és 2008-ban bajnok lett. A 26 éves középpályás gólt szerzett a hollandok elleni, budapesti meccsen, de végül a vendégek 4-1-re győztek.

– Megpróbáltam túllépni a vereségen, nem hagytuk, hogy befolyásolja a hangulatunkat – mondta Dzsudzsák a románok elleni, bukaresti kudarcra utalva. – Észtország legyőzése csodálatos volt számunkra. Nem mi leszünk az esélyesek Hollandiában, ezzel mindenkinek tisztában kell lennie, de ha büszkén tudjuk elhagyni a pályát, akkor nem lehet probléma. Fontos, hogy a szurkolók lássák, mindent kiadtunk magunkból. Nagyon várom a pénteki mérkőzést. Négyszer játszottam az Amsterdam ArenA-ban a PSV színeiben, és mind a négyszer gólt szereztem, az egyiket akkor, amikor megnyertük a Szuperkupát a Feyenoord ellen. Bár nem volt minden eredményünk tökéletes itt, alapvetően szép emlékeim vannak erről a stadiontól, és remélem, a pénteki meccset követően továbbra is ez lesz a helyzet.

Olvasói sztorik