Hírek

Szalai saját erőből jutna ki

A válogatott csak akkor szerezheti vissza a szurkolók bizalmát, ha folyamatosan jönnek az eredmények.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra is megvan az a kettősség Szalai Ádámmal kapcsolatban, hogy klubcsapatában remek teljesítményre képes, a válogatottban viszont csak árnyéka németországi önmagának. Odakint immár nem a Mainz, hanem a Schalke színeiben rúgja a gólokat, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában egyaránt, címeres mezben viszont továbbra is az egy évvel ezelőtti, Törökország elleni világbajnoki selejtező az utolsó, amelyen eredményes volt.

A pénteki, Hollandia elleni mérkőzésre készülő magyar csapat sajtótájékoztatóján Szalai Ádám a románok elleni kudarcra utalva elmondta, tudják, hogy a bizalom csak akkor van meg a válogatott felé, ha jönnek az eredmények.

– Elégedett a klubcsapata eredményeivel?
– Nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a Bajnokok Ligájában, örülök, hogy vezetjük a tabellát a csoportunkban – kezdte Szalai Ádám. – Szerencsére a legutóbbi bajnoki mérkőzés is jól alakult, és továbbjutottunk a kupában is. Mindenképpen azt akartuk, hogy a bajnokságban is felzárkózzunk, úgyhogy jól zártuk ezt a hetet. Boldogan vagyok itt, hiszen csupa jó dolog történt velem.

– Nagyobb felelősséget jelent a Schalke futballistájaként a válogatottban játszani, mint korábban a Mainz játékosaként?
– Természetesen nagyobb. De nagyobb a nyomás is az emberen, és nagyobb az elvárás. De ezt akkor is mondtam, amikor ezt a lépcsőfokot meg akartam lépni. Nyáron azt mondtam, hogy szeretnék még feljebb lépni, de ez természetes is, hiszen az egyik legjobb német csapatról beszélünk, amely a Bajnokok Ligájában szerepel. Úgy érzem, ezt maximálisan jól kezelem, és ezért is kapok annyi lehetőséget. Nem kell mondani, hogy Hollandiában milyen mérkőzés vár ránk, Andorra ellen pedig természetesen mi vagyunk az esélyesek.

– Van-e annak bármiféle jelentősége, hogy a hollandoknak már tét nélküli ez a meccs? Klaas-Jan Huntelaarral tudott beszélni erről? Mondott valami biztatót ezzel kapcsolatban?
– Mindenképpen jó lehetőség lenne számunkra, ha ők így fognák fel ezt a mérkőzést, és kísérleteznének. Remélem, néhány százalékban megkönnyíti a dolgainkat, hogy ők már kijutottak a világbajnokságra. Természetesen beszéltem, viccelődtem Huntelaarral is erről, de jó lenne, ha a saját erőnkből tudnánk kijutni.

– Mi szükséges ahhoz, hogy az utóbbi időben megcsappant szurkolói bizalmat visszaállítsák?
– Nem fogom azt mondani, hogy száz százalékot beleadni, meg mindenki haljon meg a pályán, mert szerintem azzal mindenki tisztában van, hogy a szurkolók azt szeretik, ha győz a csapat, és a bizalom akkor van meg a válogatott felé, jönnek az eredmények. Csakis azzal lehet ezt az egészet visszaszerezni, ha folyamatosan jönnek az eredmények.

Olvasói sztorik