Hírek

Az együttműködés a legfontosabb

A hollandok ellen készülő Varga József szerint a jelenlegi magyar válogatott végrehajtott már nagy feladatokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Varga József játéka a válogatottbeli posztja sajátosságai miatt szinte sohasem látványos, viszont mindig rendkívül hasznos. Így volt ez a rossz emlékű bukaresti meccsen is, és ezért kedvelik az angol másodosztályú Middlesbrough együttesénél is. Jó teljesítményére nagy szükség lesz pénteken, a Hollandia elleni, amszterdami világbajnoki selejtezőn is. A mieink hétfőn kezdték a közös edzőtáborozást. A debreceni védekezőjátékos a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón a románok elleni vereségre visszautalva kijelentette, az eredmény nem tükrözte, mennyire érezték a meccs súlyát.

– Mire számít a pénteki, amszterdami meccs kapcsán?
– A sérülésem után már két hete százszázalékos állapotban vagyok. A hétvégi fordulóban nyertünk, bő tíz percet játszottam, ennek is örültem. Most már egészséges vagyok – mondta Varga József. – Nyilván mindenki tudja, hogy milyen tétmeccs vár ránk. Bízom benne, hogy jó eredményt tudunk elérni. Nem akarok fogadkozni és nagyokat mondani, a pályán úgyis eldőlnek a dolgok.

– A bukaresti meccsen ön és Vanczák Vilmos nyújtotta tudása legjavát. Mit csináltak másként a felkészülés során, mint a többiek?
– Szerintem nem csináltunk semmit sem másként, mint bármelyik mérkőzés előtt, én személy szerint nem. Az eredmény nem tükrözte azt, hogy mennyire éreztük át ennek a meccsnek a súlyát. A pályán valóban megpróbáltam a tudásom legjavát nyújtani. Az enyém nem egy látványos poszt, de ha kaptunk három gólt, akkor valamit nem jól csináltunk. Örülök, ha valaki ennek ellenére is látott pozitív dolgokat a mérkőzésen, ezt jó hallani. Bízom abban, hogy a hollandok ellen mindenki együttműködik majd, mert együtt kell végrehajtanunk a védekezést és a támadást is. Akkor meglehet az a bravúr, amit mindenki vár, de ez nyilván nem egyszerű feladat, hiszen mindenki tisztában van ellenfelünk erejével, de végrehajtottunk már nagy feladatokat ezzel a kerettel, úgyhogy bízom abban, hogy sikeresek leszünk.

„Nem izgulok az ilyen meccsek előtt”

Varga József, Böde Dániel és Nemanja Nikolics nyilatkozott a csütörtöki edzés után. Nézze meg, mit mondtak:

Olvasói sztorik