Hírek

Gera nagyon hiányzik

Vanczák Vilmos szerint az a minimum, hogy Amszterdamban mindenki a másikért küzdjön, hajtson.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatottban a védekezésből és a gólszerzésből egyaránt kiveszi a részét Vanczák Vilmos, aki immár hat éve a svájci FC Sion játékosa. A harmincéves védő idén Románia és Kuvait ellen is betalált, utóbbi győztes gól volt. A pénteki, Hollandia elleni világbajnoki selejtezőn is nagy szükség lesz a jó teljesítményére, elöl és hátul egyaránt.

A mieink hétfőn kezdték a közös felkészülést. A Telkiben rendezett sajtótájékoztatón Vanczák elmondta, a védekezés az egész csapat feladata lesz, mert a holland játékosok egy az egyben bárkit meg tudnak verni.

– Milyen volt a legutóbbi bajnoki meccsük?
– Hétvégén kettő-kettőt játszottunk a Young Boys ellen, hazai pályán. Az elmúlt három mérkőzésen jó eredményeket értünk el. A hollandok ellen jó mérkőzést várok – mondta Vanczák Vilmos.

– Lehetséges kapott gól nélkül teljesíteni a pénteki mérkőzést?
– A fociban minden előfordulhat, és minden meg is valósítható. Úgy gondolom, hogy a hollandok ellen a fegyelmezett védekezés nagyon fontos lesz. Ez nem csak a hátsó négy ember feladata lesz, hanem az egész csapaté, mert egy az egyben biztos, hogy bárkit meg tudnak verni. A védekezésben mindenképpen létszámfölényes helyzeteket kell kialakítanunk, hogyha labdát szeretnénk szerezni. Abból gyors támadásokkal végig kell vinni az akciókat, és gólokat kell szereznünk.

– A bukaresti meccsen ön és Varga József nyújtotta tudása legjavát. Mit csináltak másként a felkészülés során, mint a többiek?
– Én úgy készültem a románok ellen, mint bármelyik másik mérkőzésre, természetes mentálisan sokkal jobban rá kellett hangolódni, más volt az egésznek a körítése, a felvezetése a történelmi múlt miatt is. Sajnos az a mérkőzés nem úgy sikerült nekünk, de aki a magyar válogatott mezét magára ölti, attól az a minimum, hogy a kilencven percet végigküzdi, még akkor is, ha nem játszik jól, vagy ha hibákat vét. Amszterdamban is annak kell lennie a minimumnak, hogy mindenki a másikért küzdjön, hajtson.

– Gera Zoltán hiánya mit jelent a pályán, illetve azon kívül?
– Zoli nagyon fontos játékosa a csapatnak, tényleg nagyon hiányzik nekünk, szeretnénk már magunk között tudni. Sajnos a sérülései hátráltatják, de várjuk, hogy hogy felépüljön, és újra hasznos tagja legyen a csapatnak. A pályán és azon kívül is vezérszerep hárult rá, a fiatalok is mind példaképnek tekintik, mert példamutató a hozzáállása az egész élethez és a labdarúgáshoz is. Méltó csapatkapitánya a magyar válogatottnak, ezért is hiányoljuk az ő személyét.

Olvasói sztorik