Hírek

A nap híre: holland–magyar előtt

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a pénteki nap híre, miszerint este Amszterdamban játszik kulcsfontosságú világbajnoki selejtezőt a magyar válogatott:

Ma biztosan mindenki a holland–magyar meccsre koncentrál, de hagy mondjam el: nagyon jó hír, és nagy boldogság, hogy Akeem Adams magához tért. Az ő felépülése a legfontosabb.

Ami a péntek esti világbajnoki selejtezőt illeti: olyan meccs előtt állunk, amelyen minden eldőlhet. A tét az, hogy megszerezzük-e a második helyet, és pótselejtezőt játszhatunk-e. Egy holland–magyar meccsen a döntetlen kiváló eredmény lenne, de most semmit nem érne, mert ha a csoport többi eredménye úgy alakul, elveszítjük az utolsó esélyt is.

A játékosok részéről szerencsére most nincsenek hangzatos nyilatkozatok, mint a romániai mérkőzés előtt. Ami egyszer sikerült Amszterdamban, miért ne sikerülhetne most is? A két csapat legutóbbi hollandiai meccsén három-háromig a csapatunk úgy futballozott, hogy látszott rajta a magyar virtus. Úgy kell idegenben kell játszani! Kimondottan jó erőt képviseltünk támadójátékban és védekezésben is. A végén némileg szétesett a társaság, de arra a találkozóra lehet építkezni. A magyarok mertek futballozni, nem láttam riadt arcokat, ez az alapja a mai összecsapásnak is.

Egervári Sándornak biztosan megvan az elképzelése a mérkőzéssel, a taktikával kapcsolatban. Ricardo Moniz azt nyilatkozta, hogy mivel a holland védelem némileg tapasztalatlan, támadnunk kell. Könnyű mondani, és egy bajnoki meccsen könnyű csinálni, hiszen ha elveszted, egy hét múlva jön a következő, de ezúttal nem szabad kamikazetaktikát alkalmazni. Masszív védekezés és gyors kontrajáték szükséges. Abban kell bízni hogy a hazaiak ötvenezer néző előtt vállalják a támadófutballt, bizonyítani akarnak Louis van Gaalnak és a közönségnek. Ha tényleg így lesz, és nem szorulunk a kapunk elé, ha képesek leszünk kontroll alatt tartani a hollandok támadófutballját, és labdaszerzés esetén gyorsan átlépni támadásba, akkor sikerrel járhatunk. Ehhez persze szervezett csapatjáték és kiváló fizikális állapot szükséges.

Megjegyezném: ezt játszottuk legutóbb is. Nemzetszinten nem szabad túlértékelni ezt az estét. Ha nem is az év mérkőzése, de egy rendkívül fontos találkozó következik, amelyen karakán játékkal pariban lehetünk ellenfelünkkel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik