NB I

A Fradi-edző letámadásra buzdít

Az FTC holland szekciója részéről Ricardo Moniz vezetőedző, Julian Jenner és Arsenio Valpoort mondta el véleményét a pénteki válogatott meccsről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott péntek esti, amszterdami világbajnoki selejtezője a Ferencváros szempontból is érdekes, hiszen a keretben ott van Böde Dániel és Gyömbér Gábor. A klub honlapján Ricardo Moniz vezetőedző, valamint Julian Jenner és Arsenio Valpoort arról beszélt, milyen mérkőzésre számítanak, és mennyi esélyt adnak a mieinknek.

– A magyar válogatott szélsőinek nem szabad visszajönniük saját térfelükre, hanem le kell támadniuk az ellenfelet, ezzel meg lehet zavarni a hollandok tapasztalatlan védelmét. Böde Dani fizikálisan rendkívül erős csatár, aki játékstílusával meglepetést okozhat. Sok szerencsét kívánok a magyaroknak – mondta a Fradi holland edzője, Ricardo Moniz.

– A legfontosabb, hogy a magyar csapat elhiggye: legyőzheti a hollandokat. Ha ugyanis bármilyen félelem lesz bennük, akkor a holland csapat simán átmegy rajtuk – vélekedett a 29 éves csatár, Julian Jenner. – Az Oranje gyenge pontja a védelme lehet: nincs már Jaap Stam, Van Bronckhorst, vagy Heitinga a keretben. Tapasztalatlan fiatalok léphetnek pályára, akiket megzavarhatnak Böde Daniék. Nagyon fontos, hogy Dani koncentráljon, és ha lehetőség adódik előtte, akkor kihasználja azt. Az Újpest ellen láthattuk, hogy mennyire kiváló csatár, aki ráadásul jó barátom is. Remélem, betalál majd, és egy hollandok ellen lőtt góllal felhívja magára a világ a figyelmét.

– Úgy érzem, hogy Magyarországnak komoly esélye van Hollandia ellen. Hazám válogatottja ugyan klasszisokból áll, de jelenleg egyáltalán nincs csúcsformában. Elég csak arra gondolni, hogy legutóbb, az észtek ellen az utolsó percekben tudtuk kiharcolni a döntetlent – vélekedett a 21 éves csatár, Arsenio Valpoort. – Ha a magyar válogatott kiadja magából a száz százalékot, és bátran lép pályára, akkor lehet esélye. Nagyon bízom benne, hogy Böde Dani jól fog teljesíteni a mérkőzésen. Nem vagyunk jó passzban, az Akeemmal történtek és a két vereség miatt is nagyon jó lenne, ha Dani betalálna. Akkor nem csak az egész országnak, hanem nekünk, fradistáknak is hatalmas örömet okozna. Remélem, hogy Gyömbér Gabi is lehetőséget kap. Drukkolunk a csapattársaimnak!

Olvasói sztorik