Hírek

Budapesten a Bajnokok Ligája trófeája

Közös fényképet készíthetnek a kupával a szurkolók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Budapestre érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája trófeája, amelyet különböző színes programok mellett az Ötvenhatosok terén lehet megtekinteni ezen a hétvégén.

Az UniCredit Bank által életre hívott eseménysorozat 2009 után látogatott el ismét Magyarországra, a szurkolók pénteken 20 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10 és 20 óra között tekinthetik meg, és készíthetnek akár közös fényképet is a legrangosabb európai kupával.

A bevallása szerint az ötvenes évek óta futballszurkoló Tarlós István főpolgármester beszédében hangoztatta, számára is hatalmas élményt jelent, hogy Magyarországra érkezett a trófea.

Az eseményt felvezető pénteki sajtótájékoztatón az UEFA Champions League Trophy Tour, valamint az UniCredit nagykövete is részt vett, előbbi a francia Christian Karembeu játékosként, míg utóbbi, az olasz Fabio Capello, az orosz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya az AC Milan edzőjeként emelhette magasba a trófeát.

– Ez egy rendkívül fontos esemény, amely sok fiatalnak biztosít lehetőséget arra, hogy közel kerüljenek ehhez a csodálatos trófeához. Nagyszerű élmény és kiváló lehetőség arra, hogy megköszönjük a szurkolók támogatását és elhivatottságát – mondta az eseményen Capello, akinek édesapja Magyarországon született.

A kiváló szakember legszebb BL-emlékeként az 1994-es finálét emelte ki, amikor is az AC Milan a sorozat athéni döntőjében – jóllehet a sérült Marco van Basten hiányzott – 4-0-ra kiütötte az FC Barcelonát. A tréner karrierje egyik legnehezebb győzelmének a Real Madriddal szerzett 2007-es bajnoki elsőséget tekinti, ugyanis 12 fordulóval a vége előtt még kilencpontos hátrányban volt a Barcelonával szemben.

Szintén saját fináléját emelte ki Karembeu, aki szerint a Real Madrid 1998-ban úgy győzte le a Juventust, hogy véleménye szerint akkor az olasz sztárcsapat volt az esélyes, ráadásul honfitársai, Zinedine Zidane és Didier Deschamps is a túloldalon játszottak.

Abban mindketten egyetértettek, hogy a Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München a leginkább esélyes a mostani BL-sorozatban a végső diadalra, ugyanakkor Capello szerint az Arsenal is okozhat meglepetést.