Hírek

Détári az új Ronaldo?

Elhíresült távolmaradások története: nem Döme az első ember, akire hiába várnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Détári Lajos kedden nem ment el a saját könyvbemutatójára, pedig nagyjából két tucat újságíró várta egy Duna-parti luxusszálloda különtermében. Továbbra sem derült ki hitelt érdemlően, hogy mindez egy ravasz reklámfogás volt-e, vagy az ellentmondásos megítélésű Döme újabb különös húzása.

Az eseményen felszólalt Komora Imre, aki egykor Détári edzője, mentora, és apósa is volt. Azt mondta, Dömére azért nem lehet haragudni, mert egy kiszámítatlan zseni. Ennek apropóján utánanéztünk, hogy hazánkban és a nagyvilágban ki hova nem ment el a közelmúltban?

A csádi elnök például a saját esküvőjét hagyta ki 2012 januárjában! Erről idehaza a kitekinto.hu így számolt be: házasságot kötött Idriss Déby csádi elnök és Amani Musa Hilal, a szudáni milicisták vezetőjének lánya. A frigy érzelmi oldalát sokan megkérdőjelezik, a főszereplők azonban állítják, nem érdekből keltek egybe. Beszédes adat, hogy maga a vőlegény, a csádi elnök nem volt jelen a ceremónián. Őt egy rokon, míg a menyasszonyt a szudáni elnök, Omar Bashir képviselte.

Idén májusi történet, hogy nem ment el a saját maga által összehívott sajtótájékoztatóra Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt leváltott, és a pártból kizárt korábbi elnöke. Az újságírókat csak a két alelnök tájékoztatta. „Slota úgy döntött, nem jön el a sajtóértekezletre, hogy ne tűnjön úgy, a jelenlegi és a volt elnök konfliktusáról van szó. Sokkal lényegesebb a párton belül kialakult helyzet, amely olyan súlyos, hogy el kell mondanunk róla a véleményünket” – idézte a két alelnököt az ujszo.com.

Hazai példáink is vannak, hiszen 2007 januárjában megesett, hogy Bagi Iván és Nacsa Olivér nem ment el a saját show-jába. Az ATV sajtóközleménye szerint a két humorista megszegte a tévétársasággal kötött szerződését, mert nem mentek el saját showműsoruk forgatására. A comment.blog.hu azt írta, a parodistáknak több millió forint kötbért kellett fizetniük a kihagyott forgatási napokért.

Két héttel ezelőtti eset, hogy hiába várták Illés Zoltánt az ATV-ben, nem jelent meg a reggeli műsorban. A környezetvédelmi államtitkárt szakpolitikai kérdéseken túl a botrányt kavaró parlamenti felszólalásáról is kérdezték volna, amelyben baromságnak nevezte Szél Bernadett LMP-s képviselő felvetéseit, és azt is kifejtette, hogy az ellenzéki politikus lehet szép, de okos nem. Illés munkatársa az adás előtti napon megerősítette a műsor szerkesztőinek, hogy az államtitkár – a témák ismeretében – ott lesz az adásban, végül mégsem ment el, és magyarázatot sem adott szokatlan távolmaradására.

Elég a közéleti és politikai példákból, lássuk a futball világát! 2012 júliusában a totalsport.hu számolt be róla, hogy Cristiano Ronaldo nem ment el saját diszkója megnyitójára, pedig még Paris Hilton is őt várta. Hiába várták a Real Madrid sztárját, ígérete ellenére nem jelent meg az eseményen. Spanyol és portugál csapattársai mellett természetesen a rajongói is ott voltak, de ez sem zavarta az aranylabdást.

Idehaza sok példát hallottunk, olvastunk már arról, hogy a játékvezetők néha nem érkeznek meg egy mérkőzésre. Nagyjából három héttel ezelőtt az Ózd és a Monor csapatai játszottak egymással a teremlabdarúgó Magyar Kupa első fordulójában. A beszámolók kaotikus körülményekről szólnak: a bírók nem jelentek meg a helyszínen, így a találkozót mintegy 45 perces csúszással kezdték. A kínos közjáték a hazaiakat zavarta meg jobban, mert 12-5-re kikaptak.

Mielőtt végképp elviccelnénk Détári Lajos ügyét, végül kanyarodjunk vissza a keddi esethez, hiszen lehet, hogy a hóbortos ember kiszámítatlanságáról van szó, hanem annál sokkal többről… Kattintson ide, és kiderül, miről!

Olvasói sztorik