NB I

Détári szerint nem a vébé a legfontosabb

„Nem hiszem, hogy elsődlegesen ez fogja meghatározni a honi futball jövőjét” – mondta a Fradi előző edzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap egy gálamérkőzésen lépett pályára Détári Lajos a Csongrád megyei Mórahalmon. A válogatott egykori klasszisa, a Ferencváros előző vezetőedzője a meccs után a szegedma.hu oldalon olvasható interjúban elmondta nem értékeli tragédiaként, hogy július végén már egyetlen magyar kupacsapat sincs versenyben az európai porondon.

– Elképzelhető, hogy sokan úgy akarták beállítani a magyar labdarúgást, mint egy rendkívül jól működő rendszert, jó csapatokkal. Most bizonyosodott, hogy nem ez a valóság. Helyén kell kezelni a helyzetet, szerényen el kell kezdeni dolgozni – mondta Détári Lajos. – Az azonban mindenképpen elgondolkodtató, hogy majdnem minden NB I-es csapatban 10-12 idegenlégiós van. Vajon miért ezek a játékosok jutnak szerephez, magas fizetéseket zsebre téve, nulla teljesítmény mellett?!

A magyar válogatott világbajnokságra jutási esélyeiről az egykori világválogatott csatár azt mondta, a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetét tekintve egyáltalán nem ez a legfontosabb kérdés.

– Nem hiszem, hogy elsődlegesen ez fogja meghatározni a honi futball jövőjét, függetlenül attól, hogy egy ilyen eredmény nyilvánvalóan lökést adhatna a fejlődésben – szögezte le Détári. – Szerintem legelőször rendbe kellene tenni a labdarúgás szakmai oldalát, és nem azon kellene például filozofálni, hogy ki huhog a mérkőzéseken, vagy azon, hogy milyen szurkolói kártyát adunk ki. Végre a szakmát kellene helyre rakni, mert ami itt folyik, az tényleg tarthatatlan. Ezt tartom a járható útnak, vagy hagyjuk az egészet, és mondjuk ki kerek-perec, hogy a magyar labdarúgás helyzete Lichtenstein, Andorra, Luxemburg vagy Málta szintjén van.

Olvasói sztorik