Hírek

Détárinak már hiányzik a kispad

Détári Lajos megtörte a csendet. Amióta augusztusban eljött a Ferencvárostól, nem nyilatkozott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pihent, átvette a pro licences edzői diplomáját, meccset pedig csak a televízióban nézett a Ferencváros volt szakmai igazgatója, vezetőedzője, de a Népszava kedvéért most megtörte az önkéntes nyilatkozatstopot.

– Nem titok, külföldre készülök, de még mielőtt szenzációt kiáltana, nem edzőnek, hanem tanulmányútra. Két-háromnapos vendégeskedést tervezek a Hannovernél, Huszti Szabolcs klubjánál. Ugyancsak elmegyek Grazba, a Strumhoz, itt ugyebár Szabics Imre játszik, és lesz egy tanulmányutam Dortmundban is a Borussiánál – mesélte a tréner.

Kiderült, amikor 1987-ben az egykori világválogatott labdarúgó az Eintracht Frankfurtnál játszott, Jürgen Klopp, a Dortmund mostani trénere a tartalékcsapatban szerepel.

– Voltam kint nem is olyan régen Mainzban, amikor meglátott, egyből a nyakamba ugrott. Mint kiderült, akkoriban én voltam a nagy példaképe. Szóba került, hogy örömmel fogadnak, így most élek a lehetőséggel – folytatta Détári. – Az elmúlt egy hónapban finom érdeklődések voltak, de nem ugrok bele bármilyen munkába. Az az igazság, hogy a Fradinál töltött egy év felért vagy öttel. Idegileg sokat kivett belőlem, nem is ártott ez a kis pihenő.

Az FTC előző trénere látta a Haladás elleni vesztes kupameccset, de nem mondta el szakmai meglátásait.

– Ne várja tőlem, hogy véleményt formáljak, egyáltalán nem lenne elegáns. Már csak azért sem, mert nem haraggal jöttem el a Ferencvárostól, a játékosokkal és a vezetőkkel is jó maradt a viszonyom. Drukkolok nekik, remélem, idővel az eredmények is jönnek – szögezte le Détári. – Nem az én dolgom a Fradi szakmai munkájának megítélése. Egyébként nagyon sokat tanultam a Ferencvárosnál, szakmailag érettebb lettem, és már utólag azt is látom, emberi oldalon mit kellett volna másképp csinálnom. Remélem, mindezt kamatoztatni tudom majd egy másik csapatnál. Két hét után már éreztem, hiányzik a ritmus az életemből. Az edzések, a meccsek, a semmihez sem hasonlítható légkör. Hiányzik, és bár tudom, hogy ez nem az apróhirdetés rovat, de nyugodtan leírhatja, bárhová elmegyek dolgozni, ahol bíznak bennem, van cél és a háttér is adott hozzá.

Olvasói sztorik