Hírek

Megszakadtak a nagy sorozatok

A Pápa nagy meglepetésre 3-1-re győzött a Pécs otthonában az élvonal nyolcadik fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 8. forduló
Pécsi MFC-Matias – Lombard Pápa Termál FC 1-3 (1-2)
Pécs, 2000 néző. Játékvezető: Vad II
Pécs: Gőcze – Fodor F., Balogh B. (Nagy J., 80.), Romics, Mohl – Horváth A., Fröhlich (Grumics, 57.), Szatmári, Márkvárt, Uzoma (Wittrédi, 67.) – Pölöskey. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Mecsinovics, Supics, Szabó O. – Quintero (Németh M., 89.), Rodenbücher, Sekour, Makszimovics (Dóczi, 73.), Orosz M. (Kenesei K., 66.) – Griffits. Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Mohl (tizenegyesből 43.), illetve Orosz M. (7.), Quintero (39., 65.)
Kiállítva: Supics (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Érdekes mérkőzésre volt kilátás, hiszen a pécsiek hármas győzelmi sorozatban, a pápaiak viszont hármas vereségszériában vannak. A hazaiaktól Koller Krisztián, a vendégektől Dlusztus András, Marics és Struhar hiányzott sérülés miatt. A Lombardnál csak a kispadon kapott helyet Kenesei, Eszlátyi, Ivancsics és Tóth Bence is.

A meccs első helyzete a születésnapos Márkvárt Dávid nevéhez fűződött: az első percben Uzoma beadása után ollózott, de a kapu mellé ment a labda. A hazaiak érthetetlenül behúzódtak a saját térfelükre, a Pápa játékosai magabiztosan passzolgattak a félpályánál, és már a hetedik percben vezetést szereztek: Quintero ívelte át a másik oldalra a labdát, az őrizetlenül hagyott Orosz Márk pedig közelről a hálóba lőtt (0-1).

A hátrányba került baranyaiak feladták a bunkertaktikát, és rohamra indultak. A 12. percben Pölöskey Péter közeli fejesét védte Szűcs Lajos, aki egy perccel később Mohl Dávid szabadrúgását is hárította. A folytatás a szabálytalanságok jegyében telt, veszélyes helyzet nélkül. A 37. percben Pölöskey közeli bombáját védte Szűcs. Elmaradt az egyenlítés, sőt növelte előnyét a Pápa: a 39. percben Griffiths kitette a labdát oldalra Orosznak, ő középre ívelt, a pécsiek közül mindenki a bevetődő Griffithsre figyelt, fölötte azonban átpattant a labda, az érkező Quintero viszont akadálytalanul a hálóba lőtt (0-2).

Felpörögtek az események: a 43. percben Szatmári szögleténél Pölöskey a földre került Rodenbücher mellett. A játékvezető szabálytalanságot látott, ezért büntetőt adott. Mohl Dávid lövésében Szűcs kapus beleért, de a labda a hálóba pattant (1-2).

A szünet után Márkvárt lövését védte Szűcs. Az 51. percben Griffiths három méterről a kapu mellé fejelt. Három perccel később ismét a Pápa kapusa mutatott be bravúrt, hiszen Mohl közeli lövését is kivédte. Tovább rohamoztak a hazaiak: az 57. percben Pölöskey a kapu alsó sarkát célozta meg, de Szűcs ezúttal is hárított.

Egyenlítés helyett a 64. percben furcsa gólt kapott a Pécs: Balogh Béla nem rúgta el a labdát Griffiths elől, aki a kifutó Gőcze kapust találta el, de a felperdülő labda Quintero elé került, aki az üres kapuba fejelt (1-3). Két perccel később újabb baranyai helyzet maradt ki, de ez sem szegte a hátrányban lévő vendéglátók kedvét, tovább küzdöttek és építgették a támadásaikat.

A 74. percben Pölöskey kézzel vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd elesett Supics szorításában. A játékvezető kiállította a pápai játékost, és ismét tizenegyest adott a hazaiaknak. Ezt a büntetőt nem Mohl, hanem Pölöskey végezte el, de alaposan a kapu fölé bombázott.

Az emberelőnyben lévő pécsiek tovább rohamoztak, a 85. percben Wittrédi emelésénél többen már gólt kiáltottak, de a labda az oldalhálót súrolta. A másik oldalon Kenesei Krisztián lövése szintén az oldalhálóban kötött ki.

Több gól nem esett, így a helyenként kimondottan élvezetes meccsen nagy meglepetésre a Lombard győzött, és története során először pontot szerzett az élvonalban a baranyai megyeszékhelyen.

– Kulturáltan, jól futballozott a Pápa, bár a játékot a pécsiek irányították, de a vendégek kontrái életveszélyesek voltak. A PMFC helyzetkihasználása nem úgy alakult, ahogy kellett volna – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, Turi Zsolt, a Pécs egykori játékosa, jelenlegi utánpótlás-edzője. – Nagyon rosszul kezdtünk, bealudtunk a mérkőzésbe. A Lombard elment két góllal, de ezután is megvoltak a helyzeteink. A második felvonásban, kettő-egynél is adódtak fordulópontok, mert a helyzetek továbbra is kimaradtak, és a futball törvényszerűsége, hogy az ellenfél kihasznált egyet az adódó lehetőségei közül. Ha a tizenegyes bemegy, érzésem szerint egy ikszre jó lehetett volna a Pécs. Szűcs Lajos ezúttal is jól védett, összességében élvezetes, jó mérkőzést játszott a két együttes. A PMFC-től a nevesebb csapatok legyőzése után mindenki győzelmet várt. Kecskeméten minden bement, most viszont minden kimaradt. Fordult a kocka…

Olvasói sztorik