NB I

Levél a pécsi szurkolóknak

„Megkérjük a károkozó szurkolókat, hogy mellőzzék a mérkőzések látogatását” – írja a PMFC.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a közelmúltban a pécsi klubot is megbüntette szurkolói helytelen viselkedése miatt. Kispesten szektorbezárással, a PMFC-nél jegyáremeléssel reagáltak a szövetség szankciójára.

Hisszük, hogy a hazai mérkőzés ünnep, aminek arról is kell szólnia. Hirdetjük, hogy a labdarúgásban nincs helye rasszizmusnak, politikai megnyilvánulásoknak és bárminemű diszkriminációnak, mégis egyes szurkolói közösségek gyakorta megfeledkeznek erről. Így történt ez a PMFC–Debrecen mérkőzésen is. A hosszabb ideig, jól hallhatóan felhangzó gyűlölködő rigmusok miatt az MLSZ fegyelmi bizottsága újra megbüntette klubunkat.

Elítéljük azokat a szurkolókat, akik nem megfelelő viselkedésükkel nem csak környezetük rosszallását váltják ki, de a klubnak is rendszeresen kárt okoznak. Rájuk így nincs szükségünk. Hogy elkerülhessük a még szigorúbb intézkedéseket, megkérjük a károkozó szurkolókat, hogy mellőzzék a mérkőzések látogatását. Ezzel párhuzamosan a soron következő – Lombard Pápa elleni – hazai bajnoki mérkőzéstől a B-középbe szóló jegyárak kedvezményét megszüntetjük, és azt összhangba hozzuk az állóhely és a vendégszektor jegyáraival, így a jövőben mindhárom szektorba egységesen 1400 forintba fog kerülni a bejutás – írja a pécsi klub honlapja.

Olvasói sztorik