Hírek

Ablakgyáros aranyérmes

A Feröer-szigeteken játszó kapus, Turi Géza még nem döntötte el, hogy valaha hazaköltözik-e Magyarországra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Akárcsak tavaly, idén is a Víkingur csapata nyerte a kupát a Feröer-szigeteken, miután a döntőben 2-0-ra legyőzte a bajnok EB/Streymur együttesét.

Az aranyérmes csapat magyar kapusa, Turi Géza 2002-ben bajnok volt a Zalaegerszeg színeiben. Bár manapság már 39 éves, de még mindig a pályán képzeli ez a jövőjét, hiszen jelenlegi együttese a következő szezonban részt vehet az Európa Liga selejtezőjében. Érdekesség, hogy Turi a labdarúgás mellett napi nyolc órában dolgozik a helyi ablakgyárban.

A kapus a DigiSport Reggeli Start című műsorában elmondta, még nem döntötték el, hogy valaha hazaköltöznek-e Magyarországra.

– Mit szóltak a gyárban a kollégák, hogy friss kupagyőztes van az ablakok között?
– Mindenki örült. A gyárban is elég sok rajongónk van, akik a helyszínen tekintették meg a mérkőzést – mesélte Turi Géza.

– Tavalyi is önök nyerték a kupát, lehet azt mondani, hogy a Víkingur kupaspecialista?
– Igen, hiszen már harmadszor nyerjük meg ezt a sorozatot az utóbbi években.

– Legutóbb egy fehérorosz csapat tíz-nullás gólkülönbséggel ejtette ki önöket az Európa Liga selejtezőjében. Jövőre már nem ábrándkategória, hogy nyerjenek egy meccset?
– Azt hiszem, már idén is bizonyítottuk, hogy egy hasonló típusú csapat ellen fel tudtuk venni a kesztyűt, és esetleg győzni is tudunk.

– Nagy álma, hogy egy magyar csapat ellen védjen nemzetközi porondon, amiért hajlandó lenne még négy-öt évet játszani?
– Szeretnék minél tovább futballozni. A vezetőknek minden évben kihívás, hogy olyan megoldást találjanak számomra, amiért érdemes focizni. Jövőre még biztosan fogok védeni, hiszen a nemzetközi porond óriási kihívás számomra.

– Véglegesen telepedtek odakint, vagy tervben van a hazatérés?
– Még nem döntöttük el. Szeretnék még néhány évet itt eltölteni, aztán majd meglátjuk, hogy a gyerekek és család szempontjából mi lesz a legjobb.

fotó: Lantos Gábor, sportgeza.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik