NB I

Jelszó: előrelépés és fejlődés

Adorján Krisztián szeretne minél többet pályán lenni a Groningenben és a válogatottban is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy évvel ezelőtt került az agárdi Sándor Károly Akadémiáról az angol Liverpool FC utánpótlásához Adorján Krisztián. A korosztályos válogatott csatár idén nyáron, húszévesen újabb mérföldkőhöz érkezett, hogy immár egy felnőtt klubnál, a holland első osztályú Groningen csapatában kell helyt állnia.

A Rangadó.hu érdeklődésére Adorján Krisztián úgy fogalmazott, új klubjánál számítanak rá, és minden adott a fejlődéséhez.

– Mivel már én is megegyeztem velük, mostantól náluk folytatom a játékot, egy évig kölcsönben biztosan, és utána majd a Groningennek opciós joga lesz megvásárolni – mondta Adorján Krisztián.

– Milyen élményei, benyomásai voltak a próbajáték során Hollandiában?
– Nagyon jó élményekkel gazdagodtam, mióta itt vagyok. Az edzések nagyon jó hangulatúak, mindenki nagyon rendes és közvetlen, úgyhogy minden nagyszerűen alakul.

– Melyek a legfontosabb teendők a költözéssel kapcsolatban?
– Egy otthonos házat találni, valamint hogy minden cuccom megérkezzen Liverpoolból ide.

– Mit vár a következő szezontól, illetve önmagától?
– Egy sikerekben gazdag szezont szeretnék klub- és válogatott szinten egyaránt. Szeretnék minél többet játszani és fejlődni.

– Miért jelent előrelépést a „nagy” Liverpooltól a kisebb klubnak számító holland Groningenhez kerülni?
– Én egyáltalán nem így gondolom. A Groningen a legnagyobb csapat Hollandia északi részen, nagyszerű szurkolótáborral, valamint egy nagyon jól megszervezett profi klub, ahol számítanak rám, és minden adott a fejlődésemhez.

Olvasói sztorik