NB I

Szentpéteri Viktor ismét Finnországban

Újra az északi ország élvonalában, kupadöntős csapatban véd a 33 éves kapus, akit Svédországból is kerestek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első alkalommal 2008-ban kereste meg az FC Lahti vezetősége Szentpéteri Viktort, majd később visszahívták, így eddig már három sikerekkel teli szezont tudhat maga mögött Finnországban. Néhány hete érkezett ismét az északi országba, hogy a feleségének segítsen egy rendezvény szervezésében.

– Csütörtökön érkeztem meg Kuopio városba, ekkor alá is írtam a szezon végéig tartó szerződésemet a KuPS csapatával – mesélte a REAC, az MTK, a BKV Előre és a máltai Sliema Wanderers együttesét is megjárt kapus. – Pénteken már együtt edzettem a csapattal, és mivel hathatós segítségemmel egy nap alatt megérkezett a játékengedélyem, szombaton el is tudtam utazni a JJK elleni Finn Kupa-elődöntőre, ahol a csapat egy-nullra győzött, és így bejutott a kupadöntőbe is.

A KuPS jelenleg a nyolcadik helyen áll a finn első osztályban, 27 ponttal a 12 csapatos mezőnyben.

– Több megkeresést és ajánlatot is kaptam külföldről, például a svéd másodosztályú IK Brage csapattól is, de képbe került egy finn másodosztályú csapat is, az Ilves Tampere, aztán végül a KuPS ajánlatát választottam, és egy nap alatt meg is állapodtunk, mivel nagyon komoly kérő volt. Engem szerettek volna megszerezni mindenáron – mesélte Szentpéteri. – Nagyon jól ismernek még Lahtiból, többször is borsot törtem az orruk alá, például a tavalyi szezonban kétszer is kettő-egyre vertük őket az FC Lahti csapatával, úgy, hogy mindkét alkalommal engem választottak a mezőny legjobb játékosának. Elismernek, és ez nagyon jó érzéssel tölt el. Tisztelnek, csak pár napja vagyok a csapattal, de érzem a megbecsülést, a profizmust ami a csapatot körülveszi.

Olvasói sztorik