Jó lehetőség a szerdai mérkőzés

A cseh kapitány, Michal Bilek a felkészülés szempontjából remek lehetőségnek tartja a meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csehország válogatottjának szövetségi kapitánya a keddi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy erős ellenféllel szemben tesztelheti a nyári szünetet követően visszatérő játékosait az örmények ellen három hét múlva esedékes világbajnoki selejtező előtt. Hozzátette, több fiatal játékosnak is lehetőséget akar adni, akik így bizonyíthatják, hogy a válogatott segítségére tudnak lenni a világbajnoki selejtező során.

– Stílusában jelentősen eltér egymástól a két csapat, ám arra, hogy a játékosaim némi meccsrutint szerezzenek, és megnézzük, mire képesek ebben a felállásban, jó alkalmat kínál az összecsapás – mondta Bilek.

Az edző hozzátette, a tavaly júniusban elvesztett találkozónak nincs különösebb jelentősége, nem a reváns miatt szeretnének nyerni Budapesten. A magyar válogatott az Európa-bajnokságot megelőzően 2-1-re nyert Prágában.

– Minden mérkőzésen a győzelem a cél. Egy esetleges kudarc után otthon szétszednek minket, ha tétmeccsről, ha barátságos találkozóról van szó – nyilatkozta a kapitány.

Bilek szerint nem készültek kifejezetten a magyarokból, de ismerik őket már annyira, hogy tudják, jók és masszívak. Ráadásul Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám révén olyan támadói vannak a magyar válogatottnak, akik nemzetközi szinten is bizonyítottak már.

A szakvezető a keddi sajtótájékoztatón elárulta a szerdai kezdőcsapatát is, amely így fest: Drobny – Gebre Selassie, Sivok, Suchy, Kadlec – Jiracek, Plasil, Darida, Husbauer – Kozak, Vydra.

A kedd délutáni állás szerint több mint 16 ezer jegy gazdára talált a mérkőzésre.