Hírek

Kaposváron dolgozik Szapor Gábor

Ő lett a Bene Ferenc Akadémia szakmai igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bemutatta új szakmai igazgatóját, Szapor Gábort a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia vezetősége. A tapasztalt szakember korábban az élvonalban, felnőtt csapatokkal, illetve utánpótlás-válogatottakkal is sikeresen dolgozott. A Rákóczi FC és a Bene Akadémia elnöke, Horváth Miklós kiemelte: a jövőben még szorosabb együttműködést kell kialakítani a helyi felnőtt klub és az utánpótlásbázis között.

A 61 esztendős testnevelő-tanár és szakedző Budapesten született, és játékosként ugyan nem szerepelt az élvonalban, szakvezetőként azonban eljutott a legmagasabb osztályig. 1972-től a KSI különböző utánpótláscsapatait edzette 16 éven keresztül, majd Szaúd-Arábiában vállalt munkát. Magyar NB I-es vezetőedzőként dolgozott Diósgyőrben, Pécsen és kétszer a Vasas csapatánál, illetve az U19-es válogatott szövetségi edzői tisztét is betöltötte. A pályafutás újabb állomása Kaposvár – írja a Rákóczi honlapja.

– Nagyon sok játékos volt nálam az évek során a korosztályos válogatottaknál, és nagyon jó véleményem van a kaposvári akadémiáról, főleg a felkészítésről és az edzői munkáról. Egy akadémia szakmai vezetése nem csak szakmai feladat, hanem megtiszteltetés, így örömmel vállaltam el a felkérést – mondta Szapor Gábor. – Az első napokban tapasztalatgyűjtés történik a részemről, ismerkedek a körülményekkel, az edzőkollégákkal és természetesen a legfontosabbal, a gyerekekkel. Egészen biztos vagyok benne, hogy tudok új anyagokat hozni a képzésbe. Mindennap változom én is, mert a gyerekek először, a legkisebbeket tekintve, ösztönösen játszanak, és a labdarúgás szeretete, a játék öröme átragad rám is minden pillanatban.

Olvasói sztorik