Király, Illés, Haladás együttműködés

A Haladás és az Illés Akadémia együttműködési megállapodást írt alá a Király Sportegyesülettel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda kora délután a Király Sportlétesítményben tartott sajtótájékoztatón bejelentették, hogy Szombathelyi Haladás NB I-es csapata és az Illés Béla Football Akadémia együttműködési megállapodást ír alá a Király Sportegyesülettel.

Az eseményen Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető-igazgatója elmondta, hogy mindenki büszke lehet Illés Bélára és Király Gáborra, a két szombathelyi kötődésű ikonra, akik nem csak a pályán, de azon kívül is mindent megtesznek az egész magyar labdarúgásért. Örömét fejezte ki, hogy a következő nemzedékek előtt ilyen példaképek és követendő pályafutások állnak. Elmondta, a háromoldalú együttműködés főcélja a rendelkezésre álló eszközökkel a szombathelyi labdarúgást erősíteni. Az utánpótlásban nevelkedők között lehetséges az osztályok közötti váltás, illetve az edzői és szakma továbbképzések biztosítása, melyben az egyesületek a jövőben együtt fognak működni.

Illés Béla is hozzátette, hogy a legfontosabb a magyar, és ezen belül a szombathelyi labdarúgás fejlesztése, az együttműködéssel még több fiatal futballistát tudnak bevonni a rendszerbe, és külön örül, hogy Király Gáborral kiváló kapcsolatot ápolt már korábban is a magyar válogatottban, most ez folytatódhat ezzel az együttműködéssel.

Király Gábor szerint a profi labdarúgás az amatőrből kezdődik, és örül neki, hogy a Király Sportegyesület fontos tégla lehet a piramisban, melynek csúcsa nem más, mint maga a Haladás csapata – írja a haladasfc.hu.