NB II

Még képlékeny a jövője

Az U21-es válogatott Dombó Dávid sajnálja, hogy csődbe ment a váci futball. Szívesen tért vissza Szombathelyre, de még nem tudja, hogy marad-e.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Dunakanyar-Vác megszűnéséig a másodosztályú csapat első számú kapusa volt Dombó Dávid, aki a klub csődbe jutása után visszatért korábbi csapatához, a Haladáshoz, és az NB II-ben rendszeresen pályára lépett tavasszal is. A húsz éves hálóőr az U21-válogatott keretébe is meghívást kapott, fiataljaink jövő pénteken Albániában kezdik meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

– Természetesen nagyon örültem Róth Antal meghívásának – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Dombó Dávid. – Szerintem biztos nagyon jó mérkőzésünk lesz Albániában, a hazaiak nem fognak erős támadófocit játszani, jól megszervezik majd a védekezést, de bízunk benne, hogy fel tudjuk törni, hiszen vannak nagyon jó támadóink.

– Mennyire dolgozta fel nehezen a váci futball összeomlását?

– Őszintén megmondva, nagyon rosszul érintett engem is, hogy megszűnt a váci futball. Szomorú, hogy vannak ilyen emberek a magyar labdarúgásban, akik csődbe tudnak vezetni egy csapatot. Pedig az angol üzletember velünk, játékosokkal elég korrekt volt, ilyen szempontból egy rossz szavam nem lehet, de ez így történt… Ahogy én beszélgettem a helyiekkel, nyártól lesz egy egészséges újrakezdés. Tényleg nagyon sajnálom, hogy így alakult, mert nagyon jól éreztem magam ott, és biztos vagyok benne, hogy kiharcoltuk volna az NB II-es tagságot.

– Milyen volt visszatérni Szombathelyre?
– Jó érzés volt visszatérni, bár kétség kívül Vácott is nagyon jól éreztem magam. Nyilván ez egy másik helyzet, hiszen itt azért élvonalbeli csapat is van, komoly célokkal. Persze, itt Szombathelyen rengeteg a jó kapus, de mindent megteszek, hogy tűzközelben legyek.

– Gőcze Gergő Pécs felé kacsintgat, Mursits Rolandnak pedig még nincs szerződése a következő szezonra. Rózsa Dániel mögött ön lesz a második számú kapus?
– Erre nagyon nehéz mit mondani… Gőcze Gergőnek és Mursits Rolandnak is lejár ugyan a szerződése, de őket is próbálják megtartani, mert két kapussal nem lehet nekivágni egy NB I-es szezonnak. Nem tudom, még mit tartogat számomra a jövő, hiszen azt is mérlegelni kell, hogy a tartalékcsapat csak a harmadosztályban játszhat jövőre.

– Melyik jobb: rendszeresen védeni az NB II-ben, vagy második számú kapusnak lenni egy NB I-es csapatban?
– Szerintem jobb védeni, mint a padon ülni…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik